Славия размаза Берое с 6:1 пред близо 1000 зрители на стадиона в „Овча Купел“ в двубоя от 4-ия кръг в А група. Толкова много голове в мач от първенството пък за последно „белите“ са вкарали преди близо пет години.

Точни за столичани бяха Жуниньо (35' – от дузпа, и 75'), Павле Попара (37'), Здравко Лазаров (49' – от дузпа, и 81') и Петър Димитров (83').

Последният мач, в който Славия вкарва 6 гола, е на 12 май 2007 година при успеха с 8:0 над Черноморец Бургас София. За последно пък „белите“ вкарват три гола в един мач, за шампионата през септември 2010 година, тогава във вратата на Академик.

Двубоят на стадион „Славия“ започна с натиск на Берое. Старозагорци създадоха значително повече попадения от своя противник, но не се намери кой да ги реализира.

Наказателната акция на „белите“ пък стартира в 35-та минута от дузпа. Малко преди това Дюдоне Овона спъна непохватно Здравко Лазаров в наказателното поле на гостите. Жуниньо бе безпощаден от бялата точка за 1:0.

Само две минути по-късно Славия удвои преднината си. Иво Иванов сбърка с изнасянето на топката, Попара блокира бранителя на Берое, който падна, Попара се изправи, навлезе в наказателното поле, от точката на дузпата стреля по земя и не остави шанс на Скорчев – 2:0 за домакините.

Малко след почивката, отново Овона фаулира Електричката в наказателното поле и Стефан Спасов не се поколеба да даде нова дузпа за „белите“. Този път потърпевшият застана зад топката и бе точен за 3:0.

Берое все пак върна едно попадение в 55-та минута. Давид Каядо центрира отляво в наказателтл поле, Педро Еуженио получи на далечната греда, овладя добре, след което вкара на Георги Петков за 1:3.

Това бе единственото попадение, което пусна Петков в мача, като на няколко пъти показа класа, за да опази вратата на домакините.

В 75-та минута след една бърза контра падна и най-хубавото попадение в срещата.  Чавдар Янков открадната топката, пусна към Жуниньо, който подаде към Здравко Лазаров, последният копна и върна към бразилеца, който с атрактивен удар засече за 4:1.

Самият Лазаров вкара второто си попадение в двубоя в 81-та минута. Електричката получи добре в наказателното поле, след което с бомбен шут реализира за 5:1.

Крайния резултат оформи бившият футболист на гостите Петър Димитров в 83-та минута. Той получи отдясно в наказателното поле, и със силен удар по тревата завърши с гол за 6:1 добрата контра за Славия.

След успеха, „белите“ заеха 6-то място във временното подреждане със 7 точки. Берое е на 7-ма позиция с точка по-малко.