За четвърти път за по-малко от 2 години днес премиерът Бойко Борисов ще е на мач на Лудогорец, този път обаче няма да е сред публиката, а на терена. Мачът на шампионите от аматьорската лига срещу шампионите от професионалната „А”-група е с начален час 19,45 ч., преди него Лудогорец ще представи за пръв път пред своята публика новите си попълнения, а в 18,00 часа Борисов ще пререже лентата на новия тренировъчен комплекс на тима от Разград.

„Гнездо на орли” се казва базата, разположена на площ 40 дка, в края на града, близо до шосето за Търговище. Още по време на пролетния полусезон част от тренировките на шампионите бяха на новия терен с естествено покритие и размери – 105/68 м., той е с лекоатлетическа писта, според предварителни уговорки с местната управа лекоатлетическият клуб на Разград ще се подготвя там, тъй като заради реконструкцията и увеличаването на капацитета на градския стадион, бе развалена пистата на „Лудогорец Арена”. Още два подобни терена ще има в „Гнездото на орлите” до края на годината, на тях ще тренират децата и юношите от клуба.

СНИМКИ: Премиерът открива Гнездо на орли, после играе срещу Лудогорец

източник: Gong.bg, Радка Минчева

От днес в експлоатация са: терен с изкуствено покритие, произведено от немска фирма, която работи с клубове от Бундеслигата, два маломерни терена с възможност за покриване през зимата, спа център, фитнес зала и фен магазин. Част от тренировъчната база ще може да бъде ползвана от граждани срещу заплащане. 11 милиона лева е стойността на инвестицията. Лентата на новата придобивка ще прережат премиерът Бойко Борисов и Кирил и Георги Домусчиеви. На водосвета ще присъстват и трима министри от кабинета – на  екологията Нона Караджова, на транспорта Ивайло Московски и на спорта Свилен Нейков. Дали те ще бъдат и в агитката на „Витоша”-Бистрица ще стане ясно по-късно на „Лудогорец Арена”, ако това се случи, ще са сред първите зрители на официален мач след влизането в сила на забраната за тютюнопушене на стадионите в страната.