ЦСКА записа втора победа на лагера си в Турция, като се наложи с 1:0 над втородивизионния украински Черноморец Одеса. „Червените” нямат допуснат гол вече в пети пореден мач от подготовката си, но засега не са се изправяли и срещу особено класни съперници. Черноморец заема четвърто място във временното класиране във втория ешелон на Украйна, но показа добър футбол срещу ЦСКА. В първата си проверка в Турция „армейците” биха с 2:0 Лудогорец.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Възможностите за гол в мача като цяло се брояха на пръсти, като двубоят можеше да завърши и наравно, ако натискът на Черноморец в последните десетина минути бе успял да изненада Иван Караджов.

Спас Делев и Борис Галчев се опитаха да застрашат най-сериозно вратата на одеския тим през първото полувреме. През второто Милен Радуканов извърши доста смени, които попречиха на плавния ход на играта и ЦСКА отправи първи удар към Ширяев едва в 60-та минута.

В 55-та минута пък двата лагера успяха да се сдърпат, след фаул на Маркиньос. Бразилецът получи жълт картон и страстите бързо се успокоиха.

Единственото попадение падна в 72-та минута, след центриране отдясно в наказателното поле, Бандаловски не успя да нанесе удар, получи се рикошет, след това малко случайно Акуаро успя да засече топката от два метра във вратата.

До края Черноморец бе по-активният отбор на терена, но въпреки че Караджов имаше няколко колебливи намеси, украинците не успяха да се възползват.

Следващата контрола на ЦСКА в Турция е във вторник.