Отборът на Локомотив Пловдив победи с категоричното 5:1 Миньор Перник на собствен терен, в мач от 5-я кръг на А група. Железничарите успяха да обърнат резултата, след като губеха в резултата с ранен гол на Крум Бибишков. След това обаче домакините успяха да се реваншират за допуснатото попадение, както и за липсата на добри резултати от началото на сезона. До този момент Локо Пд записа впечатляващите четири равенства (срещу Локомотив София, Литекс, ЦСКА и Черноморец).

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!

Прничани пък вече имат три загуби от началото на шампионата и само две точки в актива си, което ги оставя в застрашаваща зона на изпадащите.

Старши треньорът на Емил Велев изтърпява наказание, затова отборът му бе воден от Любомир Симов от пейката.

Първото полувреме се оказа изключително вихрено, като зрителите на стадиона в парк Лаута успяха да се насладят на цели четири гола. Крак повлече Крум Бибишков, но това остана и единственият гол за гостите. В 5-та минута Крум Бибишков открадна топката, напредна, защитата на Локо Пд не успя да го пресрещне, за да може той с удар по земята да открие резултата за 1:0.

Домакините обаче успяха да се върнат светкавично в мача. Още в 12-та минута Георги Стефанов реализира много красив гол. Играчът на железничарите получи топката на бялата точка, почти с гръб към вратата, и с мощен удар, с едно докосване, нападателят реализира за 1:1.

В 24-та минута домакините успяха да обърнат резултата в своя полза. Костадин Марков намери Абушев, който стигна до ъгловото флагче, след центрирането защитник на гостите прати топката на дъгата на наказателното поле, откъдето Христо Златински се разписа за 2:1.

Още преди почивката резултатът набъбна до 3:1. След изпълнение на ъглов удар, последва разбъркване в наказателното поле на Миньор Пк, Даниел Георгиев се оказа на точното място и покачи до 3:1.

След почивката, красивият и атрактивен мач, изпълнен с много попадения бе накъсан от смени и фаулове от двата тима. Въпреки това, в 54-та минута Диего стреля отляво, вратарят Пейков не успя да улови, топката му избяга на няколко метра и Валери Георгиев успя да я мушне зад гърба му за 4:1. Агитката на Миньор Перник, унижена от видяното, напусна стадиона и остави своите без подкрепа.

Малко след това Любомир Симов трябваше да направи принудителна смяна. При сблъсък в центъра на терена – Валери Георгиев и Йордан Юруков си удариха главите. Наложи се влизането на медицинските щабове на двата отбора, а след това Валери Георгиев не успя да продължи мача и бе заменен от Станислав Маламов.

Домакините все пак не бяха казали всичко в този мач. В 86-та минута след изпълнение на Петров на фаул отляво по нападението, Павел Ковачев с глава се разписа за крайното 5:1.

След спечелените три точки Локомотив Пловдив се изкачи на 9-о място със 7 точки в актива си. Миньор пък е на 15-а позиция с едва два пункта.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!