Михаил Венков бе избран за Футболист на XVI кръг в съвместната анкета на Прес клуб България и вестник Футбол. Защитникът на Локо Пд вкара победния гол в мача с Лудогорец и затова е предпочетен от 10 от 22-мата специалисти, гласували в анкетата. На второ място е поставен Нджонго Присо от ЦСКА, а трети е Христо Янев от Литекс.

„ Щастлив съм, че получавам тази награда“ - заяви Мишо Венков - „В Локомотив Пловдив се чувствам прекрасно. Там сме като едно голямо семейство. Не е проблем да играем в цикъл събота - сряда. Срещу Монтана излязохме за да спечелим трите точки и това бе важното. Не играхме по най-добрия начин, но казах, че точките бяха важни.”

СНИМКИ: Мишо Венков футболист на XVI кръг: В Локо Пд сме като едно голямо семейство

източник: снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Мишо припомни, че последната си година в Ловеч не е играел редовно за Литекс и затова се е разбрал с Гриша Ганчев да отиде в друг клуб. Така се е озовал в Локомотив, въпреки че е имал предложение и от чужбина, и от наш отбор.

„Велев е добър треньор и ние играем добре при него, заяви Венков. Обстановката при нас е добра и това ни позволява да играем успешно, особено в Пловдив пред нашата публика. За нас пътят към Европа минава през участието ни в турнира за Купата на България. В Ловеч ни чака изключително труден мач, който за нас ще е като финал.”

За загубения мач с ЦСКА Венков сподели, че не е почнал добре двубоя за пловдивчани. Полученият още в третата минута гол ги е стъписал и въпреки опита да се върнат в мача, играчите с черно-бели екипи не са успели.

СНИМКИ: Мишо Венков футболист на XVI кръг: В Локо Пд сме като едно голямо семейство

източник: снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров