В последна и за двата отбора контролна среща, Велбъжд отстъпи на Миньор Перник с 0:3. Двубоят се игра на стадиона в село Коняво, пред около 50 зрители. Гостите от „А" група, водени от Николай Тодоров- Кайзера, който е бивш наставник и на „Велбъжд" имаха превъзходство през по- голямата част от мача и закономерно победиха.

Ахмед Хикмет се разписа пръв във вратата на Кирил Кирилов. Бившият футболист на Етър прехвърли вратаря за 0:1. Петър Петров се възползва от грешка в защитата и увеличи преднината на миньорци с гол в 44- та минута.

СНИМКИ: Миньор Пк с класическа победа срещу Велбъжд

източник: Влади Владимиров

През второто полувреме, треньорите Юлиян Кръстев и Николай Тодоров направиха по няколко смени, като Уилкер оформи класическото 0:3 в 79- та минута. Преди този гол, Адриян Бачовски изчисти топката от голлинията.

Кайзера изрази задоволство от проверката и надежда, че скоро ще има добри новини за финансовата стабилност на отбора. В състава на Миньор има много нови имена, като в близките дни треньорът ще вземе решение за тези, които ще останат в отбора.

СНИМКИ: Миньор Пк с класическа победа срещу Велбъжд

източник: Влади Владимиров

Кирил Вълов се завърна в състава на Велбъжд, след като не одобри нито една от офертите, които имаше към него.

Велбъжд започна със следния състав: Кирилов, Велинов, Георгиев, Сулик, Йовчев, Мирчев, Ханджийски, Желев, Анастасов, Николов, Петров.