Локомотив Пловдив загуби с 0:3 от Кубан Краснодар в поредния си мач от приятелския турнир в Марбея. Това бе петата проверка за „смърфовете” на испанска земя, и ги противопостави отново на руски тим – спечелилият промоция в елита Кубан.

Двубоят започна вихрено, с положение за Локомотив, но след това руснаците взеха предимство и започнаха да нижат атаки пред вратата на Лучини. Още в 20-та минута пък пловдивчани останаха с човек по-малко, след като в рамките на 120 секунди Йордан Тодоров си изпроси два жълти картона. Съдията го изгони, без право на негово място да влезе нов футболист и така българският отбор игра над 70 минути с 10 души.

В 28-та минута Неделчо Матушев направи принудителна, като Крачунов напусна, а влезе Родригес.

Нещата продължиха на зле, като в 35-та минута двата състава си опънаха нервите до край, след сбутване между Раймонди и играч на Кубан. Руснаците му скочиха да искат обяснения, след което двата отбора се спречкаха. От щаба на българите обвиниха съдията, че е опропастил мача. Руснаците също имаха няколко пъти претенции към главния арбитър Хуон Франсиско Каравака.

През второто полувреме и двамата старши треньори извършиха куп промени в съставите си, което сериозно наруши хода на срещата. В 61-та минута неволите за Локо Пд продължиха, след като се наложи и третият вратар Ставрев да влиза в игра, заради контузия на Тодор Тодоров.

Само в рамките на две минути Кубан нанесе своя удар, и дръпна с 2:0. В 65-та минута Маркос вкара след извеждащ пас на Марко Не, а в 67-та Давидов покачи, след като Ставрев не успя да спре едно центриране отдясно по атаката на Кубан.

Давидов имаше и още възможности за гол, но успя да вкара само още една от тях. В 85-та минута той изпревари Ставрев след центриране отляво и вкара втория си гол в мача и направи резултата 3:0, както и приключи срещата.