Пропадналата контролна среща на Лудогорец с елитния немски Вакер Инсбрук бе заменена с двустранна игра. По-рано днес стана ясно, че мачът няма да се играе заради дъжда и затворените терени около Инсбрук. Домакините позволиха на Лудогорец да тренира на един от терените, но не да играе приятелски мач на него. Мениджърът на новаците в елита Ивайло Петев реши да замести пропадналата контрола с двустранна игра в две полувремена от по 35 минути. Той раздели своите футболисти на два състава, като в единия попаднаха играчите, които трябваше да започнат титуляри срещу Вакер с изключение на Тодор Колев, който заедно с Шенер Ремзи и третия вратар Христо Славов не участваха в играта. Неговото място в състава на „оранжевите“ взе Кешада, който се развихри и наниза 4 гола за победата над „жълтите“ с 6:3.

Двете формации спретхана изключително интересен и здрав мач без никакво щадене. Това довете и до многото попадения, които бяха реализирани. Освен четирите попадения на Кешада още две добави Михаил Александров. За жълтите точни бяха Мирослав Антонов, Мирослав Иванов и Радослав Анев, който реализира изключително красив гол, като прати топката в горния ляв ъгъл на вратара на Урош Голубович.

Така двустранната игра успя да замести в известна степен пропадналия мач заради лошите атмосферни условия.

За състава на „оранжевите“ игра и новия словенец Сувад Грабос, който се представи на добро ниво.

Следващата проверка на Лудогорец ще се играе в събота от 18:30 часа българско време в Парма. Мачът ще се играе в базата на италианците в Ливико Терме край Тренто, на 180 километра от базата на Лудогорец.

ОРАНЖЕВИ – ЖЪЛТИ 6:3

0:1 Антонов (10), 1:1 Кешада (18), 2:1 Кешада (35), 2:2 Анев (36), 3:2 Кешада (38) 3:3 Иванов (46), 4:3 Александров (56), 5:3 Кешада (58), 6:3 Александров (60)

ОРАНЖЕВИ: Урош Голубович, Йордан Минев, Станислав Жеков, Мариан Ярабица, Светослав Дяков, Емил Гъргоров, Марселиньо, Михаил Александров, Димо Бакалов, Кешада

ЖЪЛТИ: Емил Михайлов, Шоко, Франко Бано, Диян Димитров, Венци Йорданов, Диян Димов, Николай Дюлгеров, Радослав Анев, Миро Иванов, Мирослав Антонов