Лудогорец спечели първата си точка в А група, като завърши 0:0 срещу Локомотив Пловдив при дебюта си в елита. Двубоят на разградчани се игра на стадиона в Каварна, и бе доста емоционален и интересен. Основна роля за крайния му изход обаче имаше страничният арбитър, който отмени заради изключително спорна засада попадение на Локомотив през второто полувреме.

Лудогорец изигра едно добро първо полувреме, на сериозни обороти, и показа интересни скоростни атаки по крилата. След почивката като че ли новакът в А група посвърши силите, и отстъпи инициативата на Локо Пд. Гостите имаха доста положения пред Урош Голубович, но така и не успяха да го преодолеят повече от веднъж. И за пловдивчани обаче може да бъде аларма, че най-сериозните им възможности идваха само след центриранията на Здравко Лазаров от голямо разстояние.

И през първото полувреме съдийската тройка сгафи сериозно, като Станислав Тодоров пожали Флориан Лучини, и не изгони вратаря, който ритна без топка падналия във вратата му Тодор Колев при един сблъсък. Още през тези 45 минути страничният съдия показа странни разбирания за засада, като спря чисто нападение на Лудогорец по фланга на Шоко.

След почивката Локо Пд вдигна много ритъма, натисна Лудогорец в половината му, и играта се развиваше предимно там. Редки далечни удари бяха единствените заплахи за Лучини. Най-спорната ситуация бе в 65-та минута, когато топката влетя във вратата на Лудогорец, но бе вдигната засада от страничния рефер. След центриране отляво, Здравко Лазаров игра с глава и прати топката в мрежата на Голубович, а в засада бяха Де Карвальо и Коцев, заради които страничният арбитър вдигна флага си, но Лазаров излезе от дълбочина и бе в чиста позиция.

Най-добрата възможност за домакините през второто полувреме се откри пред резервата Димо Атанасов. Атанасов получи по десния фланг, стреля силно и нацели основата на гредата на Лучини.

До края на двубоя отново Здравко Лазаров можеше да разплаче дебюта на Лудогорец, но Голубович за пореден път извади шута на ветерана със сетни сили.

Така двата състава, вече с изчерпани сили, приеха точката и се оттеглиха от първия кръг с равенство.

Лудогорец направи и две принудителни смени в мача, като терена с болки напуснаха Михаил Александров и Тодор Колев.