Лудогорец завърши 0:0 със словаците Сеница в контролата между двата тима от подготовката им в Турция. Разградчани направиха силен мач, а през второто полувреме надиграха напълно своя противник. Въпреки това обаче липсваше точния завършващ удар за българите.

Ивайло Петев започна в състав Голубович, Минев, Барт, Гулдан, Витиня, Генчев, Дяков, Марселиньо, Гъргоров, Александров и Бакалов. През втората част в игра се появиха Кашчелан, Миро Иванов и Кишада.

Срещата бе наблюдавана от собственика на Локомотив Пловдив Константин Динев. Помощник треньорът на националния отбор Давид Родригес също водеше записки за представянето на разградчани.

СНИМКИ: Лудогорец надигра Сеница, но не можа да бие

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

През първото полувреме словаците, които са на четвърто място във временното класиране на първенството си, и Лудогорец показаха равностойна и твърда игра. Сеница удари и греда в 38-та минута, но не стигна до нищо повече. Отборът на Лудогорец сътвори няколко бързи контраатаки, но не успя да стигне до завършващ удар по посока вратата на Камеш. Реферът пък показа, че няма да се церемони и показа няколко жълти картона както за футболистите на Лудогорец, така и за тези на Сеница.

СНИМКИ: Лудогорец надигра Сеница, но не можа да бие

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

След почивката Ивайло Петев направи две смени, като в игра се появиха новото попълнение Младен Касчелан и Мирослав Иванов, които замениха Генчев и Бакалов. Играта на Лудогорец се освежи и „орлите“ успяха да натикат съперника в неговата половина. В лявата зона добро взаимодействие демонстрираха Миро Иванов и Витиня. Португалецът игра пълни 90 минути и даде заявка за основно място в състава на Петев.

В 75-ата минута българския тим имаше претенции за дузпа за нарушение срещу Кишада в наказателното поле, но реферът замълча. В заключителните минути на срещата натискът се засили и в 79-ата минута Лудогорец стигна до 100-процентово голово положение, което обаче пропусна. Мишо Александров бе изведен зад защитата на Сеница сам срещу Камеш, стреля, но стражът показа рефлекс и изби в корнер. Само след минута и Марселиньо се опита да отбележи гол, но Камеш отново бе на мястото си.

СНИМКИ: Лудогорец надигра Сеница, но не можа да бие

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Пет минути преди края на срещата Лудогорец получи правото да изпълни пряк свободен удар на ъгъла на наказателното поле. Марселиньо стреля през купа от играчи, ни топката попадна право във вратаря на Сеница.

През втората част натискът на Лудогорец поизнерви словаците, които заиграха доста твърдо и мачът стана на моменти груб, но без да преминава границата на нормалното.

СНИМКИ: Лудогорец надигра Сеница, но не можа да бие

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Следващата контрола на Лудогорец е на 7-ми февруари с Полония Варшава.

Със съдействието на HUVEPHARMA