Локомотив София постигна минимална победа с 1:0 срещу изключително слабо представилия се отбор на Левски в мач от 25-я кръг на А група. По този начин „сините“ все още нямат победа от началото на втория дял от шампионата.

Мачът като цяло бе много слаб, но футболистите на Локомотив София успяха да се възползват от една от ситуациите, които успяха да създадат пред вратата на Пламен Илиев и да стигнат до победата.

Една от малкото интересни ситуации през първото полувреме бе в 18-та минута, когато Валери Божинов стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, но доста неточно в аут.

Локомотив София можеше да поведе в резултата в 23-та минута, когато Гаел центрира от корнер в наказателното поле на Левски, след което Ранджелович стреля с глава, но в страни от вратата на Пламен Илиев. Две минути по-късно Том центрира от фаул в наказателното поле на Левски, но Ранджелович и Бранеков не успяха да засекат топката и се разминаха с нея.

Левски организира добра атака в 26-та минута, когато Нунеш центрира в наказателното поле на Локомотив, където Макриев стреля с глава, но Галев спаси, като закова топката на гол линията.

СНИМКИ: Локомотив София удари трагичния Левски

източник: БГНЕС

В 30-та минута бе най-спорната ситуация в срещата, когато след центриране в наказателното поле на Локомотив, Даниел Димов стреля, но топката срещна ръката на Махамат. Съдията Николай Йорданов обаче не посочи бялата точка.

В последната минута на първото полувреме се откри отлична възможност пред Локомотив София. Гаел се опита да центрира в наказателното поле на Левски, топката се отклони от крака на Белаид и попадна на волето на Маркиньос, който стреля от точката на дузпата, но много неточно в аут.

СНИМКИ: Локомотив София удари трагичния Левски

източник: БГНЕС

Нов шанс пред Левски се откри в 53-та минута, когато Бру центрира в наказателното поле на Локомотив, след което топката бе избита и попадна в Гаджев. Той стреля, а от главата на Бранеков топката отиде в Божинов, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Локомотив. Той стреля, но много неточно в аут.

„Сините“ организираха добра атака в 70-та минута, когато Туре комбинира с Божинов, той подаде към Макриев, а той на свой ред продължи към Бру, който бе изведен на перфектна ситуация срещу Галев. Бру обаче стреля много слабо и вратарят на Локомотив спаси.

Победното попадение за Локомотив София падна в 77-та минута, когато Маркиньос стреля от фаул, топката срещна напречната греда, след което излетя на високо, Том притича и отблизо с гърди вкара за 1:0.

СНИМКИ: Локомотив София удари трагичния Левски

източник: БГНЕС

Левски се опита да изравни резултата в последните минути на срещата. В 86-та минута Мюлдер центрира в наказателното поле на Локомотив, Туре стреля с глава, но слабо и право в ръцете на Галев. В 90-та минута след ново центриране в наказателното поле на Локомотив Белаид стреля с глава, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Галев.

Левски остава на четвърто място във временното класиране преди останалите мачове от кръга. „Сините“ имат 44 точки. Локомотив София събра 31 точки и се намира на девета позиция.

СНИМКИ: Локомотив София удари трагичния Левски

източник: БГНЕС