Отборът на Локомотив София си взе трите точки от Калиакра Каварна без абсолютно никакъв проблем. В мач от 3-я кръг на А група столичните железничари се наложиха с 4:0 над момчетата на Филип Филипов. Двубоят се игра на националния стадион „Васил Левски”, на който звучаха песните на доволните фенове на Локомотив.

Още преди почивката Локомотив София си беше осигурил спокойствието, от което се нуждаеше за второто полувреме, през което Дерек Асамоа пропиля няколко чудесни възможности. Това обаче в никакъв случай не промени случващото се на терена, от гледна точка на диктат в играта.

Първото попадение в мача падна в 25-та минута. Марчо Дафчев бе оставен непокрит от защитата на Калиакра Каварна, халфът стреля в близката греда, а след това топката се оплете в мрежата зад Йордан Господинов.

В 33-та минута дойде и вторият гол за Локомотив. След удар на Искрен Писаров по земя, вратарят на гостите не успя да отрази добре, а Преслав Йорданов при добавката бе точен за 2:0.

Секунди преди края на първото полувреме столичните железничари вече се успокоиха напълно, след като вкараха и третия си гол. Кристиян Добрев стреля мощно в сглобката на вратата, Йордан Господинов не успя да реагира по най-добрия начин, топката се тупна на тревата, удари се в крака на стража и влезе за 3:0.

През второто полувреме домакините доминираха тотално на терена, а гостите не успяваха да организират сносна атака, за да застрашат поне съперниковата мрежа. На няколко пъти съставът от Калиакра стига до наказателното поле на софиянци, но липсата на удари към вратата ги лиши от шанса да запишат нещо различно от поражение.

Дори и през второто полувреме Филип Филипов не успя да направи нищо, за да раздвижи играта на своя тим. За сметка на това Дерек Асамоа и Преслав Йорданов на няколко пъти стигнаха до вратата на Калиакра и отправиха застрашителните си удари.

За сметка на това влезлият като резерва Владислав Романов се разписа за 4:0 в 82-та минута, след поредна чудесна атака за Локомотив София.

Цветан Генков пропусна срещата, тъй като изтърпява наказание.

Със спечелените три точки домакините се наредиха на пето място в класирането на А група с 6 точки в актива си, колкото имат отборите на Левски и Черно море. Калиакра пък се смъкна на 10-та позиция с 4 пункта от началото на сезона.

ТЕМА В СНИМКИ от мача на Локо Сф можете да видите ТУК!