Българският Локомотив София и словашкият Спартак Търнава завършиха при равенство 1:1 в контрола, играна на терен в комплекс „Аркадия” в турския курорт Белек.

Като титуляри в тима на Диян Петков започнаха дошлите на проби малийски нападатели Сюлейман Диара и Мустафа Тонгара, които играха до края на първото полувреме, а в 67-ата минута на терена се появи и тестваният дефанзивен полузащитник от Сенегал Папа Моди.



Двубоят бе изпълнен със здрави физически единоборства и много борба по игрището, като головите положения пред двете врати бяха кът. Двете попадения паднаха в средата на първата част.

В 17-ата Локо Сф поведе, след като Владислав Романов центрира от фаул, а капитанът Кристиан Добрев с глава засече за 1:0. Само 3 минути по-късно Спартак Търнава изравни от идентична ситуация след статично положение, когато Хубер бе оставен непокрит и също с глава вкара за 1:1.

Неприятен момент за Локомотив София имаше в 23-ата минута. Дарко Савич се контузи при единоборство и се наложи да бъде заменен принудително.



На почивката Диян Петков направи редица смени, като на полето останаха само четирима от титулярите. През втората част нивото на играта спадна още и единствените положения бяха в полза на железничарите, чак в последните десет минути на мача, но Джемал Джонсън и Преслав Йорданов не успяха да вкарат.

20-ина минути преди края на срещата в Белек от България направо на стадиона пристигнаха двама от шефовете на Локомотив София Дончо Донев и Чавдар Цветков.

Съставите на Локомотив София и Спартак Търнава и развитие на мача по минути можете да видите тук.