Локомотив Пловдив победи само с 2:0 третодивизионния испански УД Марбея в последната си контрола в едноименния испански курорт.

Играчите на Неделчо Матушев могат да съжаляват, че не спечелиха с далеч по-изразителен резултат, като изпуснаха над десет голови положения.

Първоначално Локо Пловдив трябваше да играе с елитния Малага, но в последния момент тимът от Примера дивисион отказа проверка срещу смърфовете и се стигна до спаринг с местния състав.



Двубоят в Марбея се игра при неприятни климатични условия и по-точно - силен дъжд и вятър, които направиха условията за игра много трудни. Въпреки това българският отбор показа, че е далеч по-класен от съперника и създаде множество голови положения, а Петър Златинов уцели и греда през първата част.

Първото попадение за Локомотив стана факт пет минути преди почивката. В 40-ата Самир Бенжелюн вкара, като шутира от дъгата пред наказателното поле, топката мина през ръцете на вратаря и влезе в мрежата зад него. След като се разписа, по-малкият брат Бенжелюн отиде при Дани Кики, който му лъсна обувката, с която реализира.



На полувремето Матушев замени всичките си десет полеви футболисти, като остави на полето единствено вратарят Флориан Лучини, който игра пълни 90 минути.

Втория гол за Локо Пловдив падна в 73-ата минута, когато французинът Димитри Дюран се възползва от спечелена от Огунсото и Раймонди топка, навлезе в наказателното поле леко вдясно, шутира покрай вратаря, топката се удари в десния страничен стълб и влезе в мрежата.



До края на срещата черно-белите, които в този мач играха с резервния си черен екип, изпуснаха няколко страхотни възможности за гол, но трето попадение така и не падна.

Двамата голмайстори позират специално за Gong.bg

СЪСТАВИТЕ НА ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ И МАРБЕЯ И РАЗВИТИЕ НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!