Отборът на Локомотив Пловдив продължава с отличното си представяне от началото на сезона. В последен мач от третия кръг на А група, възпитаниците на Александър Станков нанесоха първа загуба на Берое пред близо 6000 зрители на „Лаута“ в Пловдив. Домакините се наложиха с 3:1, като поражението е първо за старозагорци през тази кампания. Това бе и първият домакински мач на „смърфовете“ този сезон, след двете тежки гостувания в първите два кръга срещу ЦСКА и Левски, от които пловдивчани измъкнаха четири точки.

Двубоят започна на високи обороти, като двата тима използваха всяка възможност за добра атака към противниковата врата. Още в началните минути, гостите от Берое изпълниха няколко поредни корнера пред Йордан Господинов, но вратата на стража не бе застрашена.

СНИМКИ: Локо Пловдив нанесе първа загуба на Берое

източник: Beroe.bg

От своя страна домакините отговориха с удар на Йордан Тодоров, който премина покрай вратата. Здравко Лазаров също имаше добра възможност да сътвори нещо интересно пред Караджов, но центрирането му от фаула не представляваше трудност за защитата на „зелените“.

Постепенно играта се накъса, което доведе до няколко картона за футболисти и на двата тима. През първата част, реферът Станислав Тодоров показа общо пет официални предупреждения.

СНИМКИ: Локо Пловдив нанесе първа загуба на Берое

източник: Beroe.bg

В заключителните минути на първото полувреме домакините увеличиха оборотите, което в крайна сметка доведе до желания резултат за „смърфовете“. След многоходова атака в 40-ата минута, Аласан Н'Диае получи шанс да стреля, но след рикошет топката излезе в корнер. Само минута по-късно обаче, новото попълнение на пловдивчани не сгреши. След центриране от корнер на Здравко Лазаров, Н'Диае се извиси над всички в наказателното поле и с глава откри резултата.

Втората част започна отлично за гостите от Стара Загора. Възпитаниците на Петър Хубчев се върнаха в мача в 54-ата минута, когато успяха да изравнят резултата. След перфектна контраатака, Давид Каядо получи извеждащ пас от Амир Саюд, преодоля с лекота Фераресо и с мощен удар по диагонала не остави шансове на вратаря Господинов.

Веднага след гола за гостите, Мартин Камбуров имаше отличен шанс, но от три метра с глава прати топката в аут. В 62-ата минута обаче, централният нападател на домакините имаше основна заслуга за втория гол на своя тим. След центриране в наказателното поле на Берое, Камбуров стреля с глава, топката рикошира в страничния стълб на вратата и се озова в Габриел До Кармо, който без проблеми я прати в мрежата за 2:1.

СНИМКИ: Локо Пловдив нанесе първа загуба на Берое

източник: Beroe.bg

В 72-ата минута домакините имаха отличен шанс да решат всичко в срещата. До Кармо получи в центъра на терена, напредна мощно и пусна към Мартин Камбуров по дясното крило. Нападателят навлезе в пеналта и центрира успоредно на голлинията, но Лазаров се забави и не успя да засече топката. Берое също имаше прекрасна възможност минути по-късно, но Фераресо се намеси решително след удар на Здравко Илиев и изби топката от голлинията.

Всичко в срещата бе решено три минути преди края, когато домакините стигнаха до дузпа. Крумов игра непозволено срещу резервата Георги Стефанов, а реферът Станислав Тодоров не се поколеба да покаже бялата точка. Зад топката застана Мартин Камбуров, който не сгреши и оформи крайното 3:1 в полза на Локомотив.

Така „смърфовете“ продължават без поражение от началото на сезона. Пловдивчани вече имат седем точки в актива си и се присъединяват към компанията на Ботев и Литекс на върха на подреждането. Берое остава с четири пункта и седмо място във временното класиране.