Локомотив Пловдив загуби с 1:2 контролата си на гръцка земя срещу Олимпиакос Волос. Въпреки че срещата беше приятелска, не липсваха нерви на терена, като на няколко пъти се стигаше до разправии между футболистите на двата тима.

Любопитен момент пък се разигра на почивката, когато страничният рефер на срещата се е извинил на административния директор на „смърфовете” Атанас Узунов за допусната грешка при първия гол на домакините. Съдията е признал, че е изпуснал бързия Хуан Мартин, а попадението е дошло след засада.

Резултатът в двубоя бе открит още в 6-та минута, когато именно падна и попадението от засада. Атака отдясно на Хуан Мартин, който навлезе към наказателното поле и пусна успоредно на голлинията към Акоста, който реализира за 1:0. Футболистите на Локомотив имаха претенции за засада, но такава не бе отсъдена.

При 1:0 в полза на Олимпиакос приключиха първите 45 минути, а след почивката страстите продължиха да се нажежават. След сблъсък между Дарио Захора и играч от гръцкия тим, главният рефер помоли щаба на българите да смени своя футболист, за да не го изгони и да успокои нервите си.

Само две минути по-късно пък – в 53-та – играчите на Олимпиакос стигнаха до нов гол. Попадението дойде след изненадващ удар на Акоста от 27-28 метра, който вкара за 2:0.

Локо Пд върна едно попадение в 59-та минута след отлична триходова комбинация. Христо Златински намери Здравко Лазаров отляво, капитанът центрира успоредно на голлинията и Йордан Тодоров вкара топката в мрежата на Олимпиакос за 1:2.

След попадението си играчите на Драган Канатларовски взеха инициативата пред близо 3700 зрители, но така и не успяха да стигнат до нов гол и загубиха с 1:2.

Миналата година „смърфовете” отново паднаха от този противник, но с 0:1.

СНИМКИ ОТ МАЧА ТУК!