Локомотив Пловдив победи гостуващия Славия с 1:0 в среща от 9-ия кръг на А група и нанесе второ поредно поражение на „белите“ в шампионата. Единственият гол в срещата отбеляза Рангел Абушев в началото на втората част само минути, след като се бе появил като смяна.

Срещата бе първи официален мач за Стефан Генов като треньор на пловдивчани, след назначението отпреди няколко дни.

Четирите хиляди зрители на стадион „Локомотив“ не чакаха дълго време за първия удар в мача, като още във втората минута Здравко Лазаров стреля от фаул, но изстрелът му бе спрян от стената. „Железничарите“ отвърнаха с удар на Атанас Курдов от дъгата пред наказателното поле, но топката прелетя далеч над гредата.

СНИМКИ: Локо Пд остави Славия с пръст в устата при дебюта на Стефан Генов

източник: снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В 27-ата минута играчите на Мартин Кушев бяха изключително близо до отбелязване на гол, когато след центриране на корнер вратарят Господинов не боксира добре. Топката отиде в краката на Лазаров, който стреля, но защитник изби от голлинията.

В 38-ата минута Владислав Златинов се измъкна очи в очи срещу вратаря на домакините, но Йордан Господинов самопожертвувателно се хвърли в краката му и улови топката.

Въпреки че до този момент играчите на Генов трудно стигаха до ситуации пред вратата Георги Петков, те не се нуждаеха от много такива, за да открият резултата. В 49-ата минута появилият се като смяна на почивката Рангел Абушев засече с глава центриране на Георги Стефанов и даде аванс на тима си.

СНИМКИ: Локо Пд остави Славия с пръст в устата при дебюта на Стефан Генов

източник: снимки: Gong.bg, Валентин Грънчаров

В 63-ата минута пък положението за Славия стана още по-тежко, тъй като Виктор Генев бе отстранен за втори жълт картон, а само минути по-рано бе получил първото си официално предупреждение.

До края на срещата футбол почти не се игра, като нервите властваха изцяло. Така Локомотив събра 11 точки в актива си и вече е 9-и. Славия пък запази 6-ото си място с 13.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!