Локомотив Пловдив ще играе без Патрик Огунсото срещу китайския шампион Шандун. Нападателят се скъса да пропуска в предишните срещи и дотук не е вкарал гол за отбора. В последния мач срещу Зестафони Патрик скъса нервите на Неделчо Матушев с пропуските си и той го смени още в 30 минута.

Огунсото няма да вземе участие в днешния мач поради две причини. Едната е той да се отърси психически от затормозеността си, че не вкарва, а другата е присъствието на кондиционния треньор Александър Зайкович, който е тук, за да направи фитнес тестове на отбора. Сърбинът ще направи пълни изследвания на нападателя, като го натовари максимално.

В тренировката преди обяд участие взеха Огунсото, Крачунов, Марчев, Лукич и вратарите Тодоров и Ставрев. Зайкович натовари максимално играчите като ги караше да бягат непрекъснато и да завършват с удари към вратата бягането. По време на паузите сърбинът проведе разговор с Огунсото, с цел да го успокои и да му вдъхне увереност, че ще започне да бележи.

Старши треньорът Неделчо Матушев е наясно със стартовите единадесет за мача с Шандун, но до последно ще изчака да види какво е състоянието на Джереми Родригес и на Кавдански, който във вторник игра цял мач за Зенит, а преди това и 55 минути за Локомотив. Габор Ерош също не тренира на пълни обороти предишните дни.

Най-вероятният състав е: Лучини, Родригес, Юнес Бенжелюн, Кавдански, Самир Бенжелюн, Валери Георгиев, Христо Златински, Габор Ерош, Йордан Тодоров, Раймонди и Здравко Лазаров. Ако Кавдански не започне, ще го смени Боян Дойкич, а ако Ерош не започне, то титуляр ще е Янко Сандански.

Двубоят Локомотив Пловдив – Шандун е днес от 17 часа българско време и ще го следим на живо в секцията ДИРЕКТНО на сайта Gong.bg и с преки включвания в Спорто шоу Гонг по Дарик радио след 17 часа.