Отборът на Литекс разгроми Локомотив Пловдив като гост в 39-я кръг на А група. По два гола за успеха отбелязаха Момчил Цветанов и Уилмар Джордан, а петото попадение бе дело на Симеон Славчев. Литекс направи важна крачка в битката за второто място в родното първенство и затвърди реномето си на най-резултатния отбор в шампионата, след като вече има 74 попадения в актива си. Литекс вече има 72 точки, а ЦСКА е със 71 точки.

Нападателят Уилмар Джордан пък вече има 20 гола, които го изравниха на върха в голмайсторската листа с Мартин Камбуров от Локомотив Пловдив, който не успя да се разпише днес.

СНИМКИ: Литекс разби Локо в Пловдив и поиска второто място

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Литекс поведе още в 23-ата минута чрез Момчил Цветанов. Божиков центрира добре отляво на атаката на гостите. На линията на вратарското поле Джордан отклони с глава в гредата, а след като топката се отби и Цветанов реализира. Вторият гол дойде 15 минути по-късно, когато Джордан реализира първото си попадение в срещата след асистенция на Момчил Цветанов. Цветанов спаси топката на аутлинията, прати към Джордан, който вкара в 38-ата минута. При този резултат 0:2 приключи първото полувреме.

СНИМКИ: Литекс разби Локо в Пловдив и поиска второто място

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

След подновяването на играта в Локомотив реагираха със смяна, като Илиадис смени Трифонов, а в 64-ата минута Александър Станков реши да пусна Йордан Тодоров на мястото на Станко Йовчев.

Само 5 минута бяха необходими на гостите, за да подновят головата серия. Джордан реализира второто си попадение в мача в 50-ата минута и направи резултата 3:0 в полза на Литекс. Нападателят бе намерен много добре в наказателното поле и с мощен шут по диагонал прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на домакините.

СНИМКИ: Литекс разби Локо в Пловдив и поиска второто място

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Пет минути по-късно в 55-ата Момчил Цветанов също записа втори гол в актива си и четвърти за тима от Ловеч, като завърши с голов удар многоходова комбинация в наказателното поле на Локомотив.

Петият гол дойде в 63-ата минута, когато Симеон Славчев стреля мощно в долния ляв ъгъл на вратата на Локомотив Пловдив и попадна в прегръдките на своите съотборници.

Треньорът на гостите Миодраг Йешич направи рокада в състава в 67-ата минута, като Асприля влезе на мястото на Симеон Славчев.

В 70-ата минута резултатът можеше да набъбне в полза на гостите, но Асприля пропусна. Той напредна отдясно и стреля в страни от вратата, а Йешич му се скара,че не е подал пас на някой от съотборниците си в наказателното поле. Сръбският специалист смени Том с Александър Цветков в 75-ата минута.

Върната топка от Айкут Янъков затрудни максимално Йордан Господинов в 80-ата минута. Вратарят не успя да играе с топката и тя за негов късмет излезе в ъглов удар.

В 86-ата минута и вторият голмайстор за Литекс напуска игра, а на негово място влезе Антон Недялков. Това бе първи мач за Антон Недялков след като преди Нова година получи контузия в мач с ЦСКА и претърпя операция.

СНИМКИ: Литекс разби Локо в Пловдив и поиска второто място

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Локо Пд остана с човек по-малко 3 минути преди края на мача, след като Грънчов се контузи и напусна, а Александър Станков бе направил трите си смени.

Първият точен удар за Локо Пд от много време в мача дойде чак в допълнителните 2 минути на срещата. Отправи го Георги Коруджиев, но Пиргов улови топката, а краят на двубой дойде при резултат 5:0 за Литекс.

Локомотив Пловдив остава на седма позиция в първенството и увеличи негативната си серия в първенството на пет поредни загуби.