Литекс загуби с 1:2 от сръбския гранд Цървена звезда в контролна среща, играна в Турция.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на загиналите в България от природните бедствия, а в първия половин част головите положения липсваха.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ЛИТЕКС - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА ТУК!

СНИМКИ: Литекс падна от Цървена звезда

Тимът от Мала Маракана успя да поведе в резултата в 31-ата минута, когато колумбийският нападател Кристиан Борха се възползва от продължително разбъркване в наказателното поле на ловчанлии и с премерен удар вкара топката в мрежата на Илко Пиргов.

В 43-ата Марко Перович игра с ръка в наказателното поле на белградския отбор и съдията Давид Пясецки от Полша отсъди дузпа, която бе реализирана от опитния Светльо Тодоров за 1:1.

През второто полувреме бяха направени множество смени, като Христо Стоичков замени всичките си титуляри – част от тях на почивката, а останалите в 60-ата минута.

СНИМКИ: Литекс падна от Цървена звезда

Треньорът на Звезда – също легендарен футболист от близкото минало – Роберт Просинечки, също направи множество промени в своя състав, който обаче успя да стигне до нов гол.

В 67-ата минута влезлият като резерва вратар на Литекс Евгени Александров се опита да изчисти една топка, която обаче уцели Лука Милунович в крака и влетя в мрежата за крайното 2:1 в полза на Цървена звезда.

СНИМКИ: Литекс падна от Цървена звезда

От трибуните проверката между оранжевите и еврошампиона за 1991 година бе наблюдавана от националния селекционер Любослав Пенев, Ивайло Петев, Илиан Илиев, Драгомир Окука, Люпко Петрович, който изведе Звезда до триумфа с КЕШ през 1991-ва, Христо Бонев и други треньори и известни личности.

СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕ НА МАЧА ПО МИНУТИ ТУК!!!