Левски загуби с 0:2 срещу украинския Черноморец Одеса във втората си контролна среща на лагера в Австрия. "Сините" бяха без своя старши треньор Илиан Илиев, който замина за Босна и Херцеговина, за да наблюдава мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа между ФК Сараево и малтийския футболен клуб Хибърниънс.

Левски започна с доста промени в състава си и първи мач за сезона записаха Владимир Гаджев и Станислав Ангелов, които отсъстваха поради контузии при победата над Металург Донецк.

Левски започна със следния състав: 23. Пламен Илиев, 2. Дъстли Мюлдер, 4. Станислав Ангелов, 5. Иво Иванов, 8. Роман Прохазка, 45. Владимир Гаджев, 31. Марсиньо, 11. Симеон Райков, 16. Кристовао Рамос и 19. Базил Де Карвальо.

Футболистите на Черноморец Одеса играха доста грубо от самото начало на контролата и накъсваха атаките на „сините“ с много чести фаулове.

Левски игра по-силно през първите 20 минути на мача, но много фаулове изнервиха играчите в „синьо“.

В 16-та минута първо Карвальо, а след това и Гаджев имаха идеална възможност да стрелят, но се забавиха и в крайна сметка не се стигна до удар по посока на вратата на Черноморец.

Три минути по-късно Карвальо подаде към Рамос, а той пусна към Прохазка, който стреля, но в страни от вратата на Безутошний.

Футболистите на Левски имаха проблеми през целия мач с центриранията от фаулове и корнери. Ковалчук стреля в 22-та минута, но Пламен Илиев спаси.

Черноморец Одеса поведе с 1:0 в 28-та минута, когато Риера пусна извеждащ пас зад отбраната на Левски към Бурдужан, който елегантно прати топката във вратата на Пламен Илиев.

Бурдужан стреля от границата на наказателното поле на Левски в 31-та минута, но прати топката високо над напречната греда в аут.

Черноморец отбеляза втори гол в 35-та минута, когато след центриране от ъглов удар в наказателното поле на Левски, Бергер бе изпуснат и с глава прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Пламен Илиев.

Владимир Гаджев си изпусна нервите в 38-та минута и репликира съдията, за което получи жълт картон.

В 40-та минута след ново центриране в наказателното поле на Левски, Бергер засече топката с глава, Пламен Илиев не се справи убедително и Прохазка от гол линията се наложи да избива топката в корнер. Пет минути по-късно след центриране в наказателното поле на „сините“, Мюлдер увисна и топката стигна до Риера, който отблизо стреля опасно, но прати топката в аут.

През второто полувреме с влизането в игра на Опоку в 60-та минута играта на Левски се разнообрази и „сините“ започнаха да играят много по-опасно.

При контраатака за Черноморец Одеса Политило стреля, Пламен Илиев изби, но след това се сблъска с Райков, Политило стреля в опразнената врата, но Милиев с глава изби топката в корнер.

СНИМКИ: Левски загуби без Илиан Илиев от Черноморец Одеса

източник: Gong.bg

Левски можеше да отбележи гол в 66-та минута, когато Башлиев пусна към Христо Йовов, който пробва да стреля покрай вратаря, но твърде слабо и Безутошний изби в корнер. Две минути по-късно отново Йовов стреля отдалеч, но неточно в аут.

Опоку направи добър пробив в 74-та минута, след което подаде към Тонев, който шутира, но вратарят на Черноморец изби, а при добавката Йовов не успя да нацели топката.

СНИМКИ: Левски загуби без Илиан Илиев от Черноморец Одеса

източник: Gong.bg

В 79-та минута Васин оправи опасен удар по посока на вратата на Василев, който обаче се намеси и изби топката в корнер.

Следващата контрола на Левски е в събота (7-и юли) срещу унгарския Гьор от 19 часа.

СНИМКИ: Левски загуби без Илиан Илиев от Черноморец Одеса

източник: Gong.bg