Левски излиза днес срещу Дукла в 14.30 за поредната си приятелска среща от началото на зимната подготовка. Мачът ще се играе в град Ахна, където се състезава местният Етникос. Клубът е един от средняците в местната първа дивизия, но мястото му в елита не буди съмнения.

СНИМКИ: Левски среща Дукла на стадион с ярка българска следа

източник: Gong.bg

Не така е било преди години. Гонг ви представя стадиона, който не е някаква звездна арена, но има и своите удобства за провеждането на приятелски мачове, а и срещи от кипърския елит.

С историята на този клуб, който е домакин на контролата Левски – Дукла е свързан българинът Спиро Дебърски. Бившият нападател е една от легендите на Локомотив София. Дълги години той работи в Кипър, като треньор. Именно под неговото ръководство е историческото влизане на Етникос в първа кипърска лига. В клуба явно не са забравили това и снимка на отбора с треньор Спиро Дебърски, краси една от стени в административната част на стадиона.

СНИМКИ: Левски среща Дукла на стадион с ярка българска следа

източник: Gong.bg

Куриозно е, че на съоръжението има и стаи, които футболистите ползват за отдих преди мач. Те са три и са снабдени точно с 18 легла, толкова, колкото е групата за един официален футболен мач. В този момент Етникос се бори да не изпадне от А група на Кипър, като заема 11 място.

СНИМКИ: Левски среща Дукла на стадион с ярка българска следа

източник: Gong.bg

Съперникът на Левски Дукла е на шеста позиция в Чехия. Клубът от столицата Прага е втори опонент от страната за „сините“ през тази зима. Срещу лидера Виктория Пилзен, Левски завърши наравно – 3:3.