Левски победи Миньор в Перник с 1:0 в мач от петия кръг на "А" група. Така "сините" събраха 12 точки и се доближиха на точка от лидера Литекс.

Столичани започнаха по-добре и още в петата минута можеха да открият. Симеон Райков центрира от ляво, но Сьорд Арс не успя да насочи топката в мрежата от 7-8 метра.

СНИМКИ ОТ МАЧА В ПЕРНИК МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

В 17-ата минута Йордан Милиев пък изчисти силно напред една топка, Арс я овладя по дясното крило в половината на Миньор, напредна и шутира силно от ъгъла на наказателното поле, но Иван Чворович показа страхотен рефлекс и успя да избие в корнер.

Три минути по-късно Владимир Гаджев стреля коварно от фаул от ляво от 25 метра към долния десен ъгъл на вратата на Чворович, но сръбският страж плонжира и с една ръка отклони край гредата.

Миньор отвърна в 29-ата минута с опасен удар на Милен Василев, след като Крум Бибишков с глава свали топката към него и той засече от 15 метра от въздуха, но над целта.

В 54-ата минута Левски създаде най-доброто положение до момента в мача. Райков проби от ляво в наказателното поле и върна по тревата към непокрития Дарко Тасевски, който от десетина метра засече, но Чворович отново показа страхотен рефлекс и изби в корнер.

Гостите продължиха да натискат и малко по-късно стигнаха до нова възможност. Гаджев центрира отлично от корнер от ляво в малкото наказателно поле, но Милиев от метър направи по-трудното и засече край целта.

В 59-ата минута пък Миньор беше близо до гола. Евертон Джилио-Том премина край Орлин Старокин и Сержиньо Грийн, нахлу в дясно в наказателното поле и от ъгъла на малкото наказателно поле шутира по тревата, но Пламен Илиев изби с крак.

В средата на втората част Левски заслужено стигна до попадение. Гаджев изведе Райков в ляво в наказателното поле, крилото отлично върна по тревата към Даниел Младенов и резервата от 7-8 метра прати топката в мрежата.

До края "сините" контролираха мача, а Миньор стигна само до един точен удар в 77-ата минута от 25 метра на Ивайло Стоянов, но право в ръцете на Пламен Илиев.

Миньор опита да върне гола, но все пак "сините" удържаха преднината си и с четвъртия си успех за сезона се изравниха на третото място с Черноморец и Черно море. И трите тима са с по 12 точки. Миньор е осми с актив от 7 точки.