След тежкото и най-вече уморително пътуване на отбора на Локомотив Пловдив от България, през Италия и оттам до Австрия, очакванията бяха да няма тренировка, а играчите да бъдат оставени да почиват.

Старши треньорът Драган Канатларовски взе решение все пак занимание да има и всички футболисти излязоха 2 часа след пристигането си на зеления терен, където в следващите дни ще се готви отборът.

Макар и уморени, играчите демонстрираха добро настроение и проведоха първото си занимание от петък насам. След загрявката имаше и упражнения с топка, а накрая и двустранна игра с двете врати залепени с гръб една към друга. Мачлето бе за тонус и бе прието добре от футболистите.

Тренировката бе изгледана от собственика Константин Динев, а в част от нея участие взе и спортният директор Бранко Милованович.

Легендата Христо Бонев имаше голямо желание да покаже на футболистите някои тънкости на играта, но заяви, че не смее заради краката си, с които имаше здравословни проблеми. Въпреки това, той не издържа и пусна няколко брилянтни паса за удоволствие на околните.