Емоционално пътуване имаха играчите на пловдивското Локо вчера на път за мача с полския Полония.

Пристигането на автобус, който да откара футболистите до Малага си бе събитие, защото тук м Марбея играчите се движат с бусове. Първо направи впечатление, че огромният автобус се шофира от жена, която не бе по- висока от 160 сантиметра.

С оглед на проблемите с предишното пътуване до Херес, за контролата с Локо Москва, от Локомотив решиха да се тръгне до Малага почти 3 часа преди началото на мача с поляците.

Футболистите се бъзикаха, че ги вози жена, но като тръгна автобуса започнаха да недоволстват, че шофьорката кара бавно и спазва всички знаци за скоростта. Така до Малага се стигна за повече от час, но най- интересното тепърва предстоеше.

Оказа се, че госпожица Хулия, както се представи тя, не знаеше къде трябва да откара отбора. Първо пробва в някакво селце да кара в еднопосочна улица, след което й се наложи да връща возилото на заден ход, което предизвика задръстване дори и в това селце, където не минават много коли.

Последва втори опит на доня Хулия да уцели посоката, накъдето да кара и стигна до още по- затънтено местенце. Футболистите и Неделчо Матушев се изнервиха от импровизацията на испанката, но тя невъзмутимо обърна с много маневри автобуса и тръгна ... пак в грешната посока. След малко събра очите на всички като реши да прави маневри на място, където кола трудно би обърнала. С много испански инат и майсторство крехката жена успя да обърне посоката на движение. Изнервени,че пътуването бе предвидено да е максимум час, а се проточи над час и педесет минути, играчите решиха да приемат ситуацията и на шега и да се забавляват с дребната женица, която докрай остана невъзмутима. Някой предложи капитанът Здравко Лазаров да кара, но дотам не се стигна.

Пристигайки в хотела на Полония всички изпитаха задоволство, че най- накрая не се изгубиха за пореден път, а се намери терена , където предстоеше да се играе мача. Жената се извини за проблемите и обеща на връщане да не взима растоянието пак за близо два часа. Тя дори изгледа контролата завършила 3:3 и много се радва на гола на Огунсото, може би под влияние на това, че на скамейката на Локомотив се израдваха мощно на дебютния гол на Патрик.

Мачът закъсня с 11 минути, но това бе нищо в сравнение с обиколката из района, докато се намери правилното място.

На връщане доня Хулия удържа на думата си и не се изгуби, което означаваше, че разстоянието, което на отиване бе взето за час и 55 минути, на връщане бе изминато само за 1 час.

Играчите, слизайки пред хотела в Марбея, си пожелаха доня Хулия да не ги вози във вторник за самолета, че ако пак се изгуби, може да изпуснат полета за България, а това никой не го желае.