Считаният за сигурен нов треньор на Левски Славиша Йоканович пристигна на стадион „Георги Аспарухов“. Сръбският специалист, който два пъти печели дубъл с отбора на Партизан, акостира на Герена, след като през първата половина от деня водеше интензивни преговори с ръководството на клуба.

Преди Йоканович да бъде докаран на „Георги Аспарухов“, там пристигнаха Иво Тонев и Наско Сираков, които работеха по привличането на треньора.

Заедно със сръбския специалист, на "Герена" пристигна и Христо Йовов.

СНИМКИ: Йоканович дойде на Герена

източник: Gong.bg

Кариерата на Йоканович като треньор впечатлява най-вече с успехите му в Партизан. В периода 2007-2009 година той печели два поредни дубъла със сърбите. Тогава това се случва за първи път в историята на клуба от Белград.

Иначе, Йоканович е достатъчно популярен заради футболната си кариера. Той беше национал на Югославия, а голяма част от кариерата му премина в Испания. За връх в клубните му изяви може да се смята периодът му в Челси. За тима от Лондон Славиша Йоканович е играл от 2000 до 2002, когато по ирония на съдбата играе срещу Левски в европейските клубни турнири.

Като треньор Славиша Йоканович класира Партизан в групите на турнира за Купата на УЕФА, но там отборът не успява да се справи в конкуренцията на Сампдория, Щутгарт, Стандард Лиеж и Севиля.

През този сезон Йоканович налага един от най-големите сръбски таланти – Адем Ляич, който в момента е една от звездите на Фиорентина. В началото на кариерата си като наставник на „гробарите“ кандидатът за нов треньор на Левски е работил и с черногорския ас Стеван Йоветич.