Вратарят Георги Петков, който ще е титуляр срещу Металист, се подготвяше с полевите играчи на предиобедното занимание. При едно разиграване в квадрат той без да иска наби страшен шут в главата на Ивайло Петров, един от помощниците на Ясен Петров.

Ивайло се свлече на тревата и изрева от болка. В продължение на няколко минути му бе оказвана медицинска помощ от доктор Валери Великов. Оказа се , че Пифа е имал късмет, като шута на Петков е намерил челото му, а не устата, носа или очите.

Наложи се Ивайло Петров – Пифа да напусне заниманието и наложен с лед по главата да полежи в страни от терена. Той се чувстваше замаян и обясни, че шута е бил зверски.

С края на заниманието вратарят Георги Петков дотича да види състоянието на помощник треньора и му подаде дружески ръка. Ивайло Петров сподели, че няма виновен в ситуацията, просто е било игрови момент.

Някой от футболистите подхвърли шеговито, че на Петков са му се видели много помощниците на Ясен Петров и вратарят е започнал прочистването им. Тази шега не бе приета с усмивка само от Мирослав Косев, един от колегите на Ивайло Петров.

Лекарят на отбора д-р Великов следеше отблизо състоянието на пострадалия и сподели, че Йвайло ще се възстанови бързо.