Лудогорец записа втора победа на лагера си в Австрия, и продължава да е без поражение в проверките си до момента там. Разградчани се наложиха с 4:1 над азербайджанския Сумкаят в четвъртия си мач от лагера.

 

Азерите спасиха на пожар проверката за Лудогорец, след като само часове преди предвидената контрола с Ал Ахли, катарците отказаха срещата. За късмет на разградския тим, бързо се намери нов противник, и те излязоха срещу новосформирания отбор на Сумкаят. Съперникът им е новак в елита на Азербайджан, съставен от първия и седмия във втория ешелон от миналия сезон.

 

Сумкаят обаче не създаде особени проблеми на българския състав. Лудогорец откри в 20-та минута след центриране на Радослав Анев от ъглов удар, засечено с глава от Франко Бано. В 33-та Гулиев стреля от границата на наказателното поле, топката уцели напречната греда, озова се в Мустафеев, който центрира отдясно, и Руслан засече, за да изравни.

 

Равенството обаче се запази само пет минути, преди след центриране на Димо Атанасов от пряк свободен удар, Ромарио да направи 2:1.

 

След почивката отново Лудогорец доминираше, Миро Антонов се появи в игра и нацели гредата в 50-а минута, а само за пет минути между 71-та и 76-та разградчани отбелязаха още два гола, за да подпечатат успеха си. Първо Миро Иванов от пряк свободен удар директно прати топката в долния ляв ъгъл на вратата, а след това Радослав Анев изведе Антонов зад отбраната на азерите, той преодоля вратаря и вкара за крайното 4:1.

 

Дотук в Австрия Лудогорец е с две победи и две равенства.