Българският нападател Цветан Генков пристигна в полския град Краков днес по обяд, за да води финални преговори с ръководството на местния Висла, съобщи официалният сайт на клуба. Футболистът е в Полша в компанията на личния си мениджър Емил Данчев."Висла е клуб с велика история, с големи традиции. Харесва ми и затова искам да играя в този отбор ", каза Генков на летището в Краков.

От своя страна Емил Данчев добави пред полските медии: "Нашата стратегия бе да не се вдига много шум около този евентуален трансфер. В българските медии преди няколко дни се появи информация, че Генков може да остане в Динамо Москва и това предизвика объркване. Висла е клубът, проявил най-голям интерес към Цветан“, подчерта Данчев.

Генков знае много за Краков, като е научил доста от своя бивш съотборник в Динамо Марчин Ковалчик.. "Обадих му се, когато разбрах за интереса от страна на Висла. Той ми разказа много неща за Полша и за Краков. Знам, че Краков е стар град с интересна история. Научих и доста за историята на Висла. По тези причини реших да дойда тук във Висла ", каза футболистът.

Генков знае, че миналия сезон във Висла игра друг българин Георги Христов, който не успя да се наложи в отбора. Той е наясно какво го очаква в Краков, ако се подпише договорът. "Бих искал да помогна на отбора и да бъда шампион на Полша с Висла, а след това да играя в евротурнирите ", завършва Генков.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПРИСТИГАНЕТО НА ЦВЕТАН ГЕНКОВ В КРАКОВ