Сериозна част от родните български треньори продължават своето обучение в НСА. Практическите и теоретичните занимания стартираха в академията, а гост на първия семестър на обучение е холандският специалист Вим Коверманс. Участниците в курса се подготвят по нова програма, която е спусната от УЕФА и предлага повече часове за обучаващите се родни специалисти по футбол.

Предвидено е посещение на предстоящото европейско първенство по футбол, както и едноседмичен курс в Нион.

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов

Коверманс е специалист с богат опит и част от прословутата холандска треньорска школа. Той работи за последно с националния тим на Индия, а преди това е бил начело на различни формации на Холандия и Ирландия. Тренирал е и клубни тимове от Ниската земя като НЕК Ниймеген, Маастрих, Розендал и Гронинген.

 Сред учещите се личат имената на много сериозни фигури в родния футбол. Над учението са залегнали помощник треньорът на Левски Елин Топузаков, шефът на ДЮШ при „сините“ Даниел Боримиров, бившият асистент в клуба от „Герена“ Мариян Христов, старши треньорът на ЦСКА Христо Янев, легендата Емил Костадинов, Георги Чиликов, Радостин Кишишев, Росен Кирилов, Здравко Здравков, направилите имена в юношеския футбол Александър Георгиев и Александър Димитров, Бойко Величков, Викторио Павлов, Добри Митов, Владимир Иванов, Тодор Янчев, Александър Томаш, юношеският селекционер Светослав Тодоров, Добри Митов, Петър Колев и т.н.

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов

Част от преподавателският екип в НСА е и Асен Букарев, който преди време бе треньор на Славия. Буки прави чудесна кариера в академията и опитните преподаватели му вещаят солидно бъдеще и в тази област.

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов