Левски и Черноморец Бургас зарадваха близо хилядата души на стадиона в Созопол, като си спретнаха истинско голово шоу. Проверката между двата елитни тима завърши с успех 5:3 за „сините“, в чиито редици с хеттрик се отличи Ларсен Туре.

Началото на мача бе повече от турбулентно, като до 12-ата минута момчетата на Тони Здравков се оказаха с два гола пасив. Първо в 7-ата минута „акулите“ на Димитър Димитров направиха хубава атака отляво, при която Гофред центрира, а Милчо Ангелов засече с глава. Вратарят Горан Блажевич докосна кълбото, но не успя да го отрази и то влетя в мрежата му.

СНИМКИ: Хеттрик на Туре задуши Черноморец в луда контрола

източник: Gong.bg

В 12-ата бургазлии осъществиха бърза контраатака през зоната на каращия проби ляв бек Фернандо Уолас. Фонсека пусна към Дойу, който също разпечата вратата на столичани.

Левски обаче бързо се окопити и започна да реди опасни положения пред Стефано Кунчев. Бившият вратар на Славия се справи отлично при някои от тях, ала в 18-ата минута не можа да се намеси при точния изстрел на Ларсен Туре. Французинът получи топката в пеналта, след като Владимир Гаджев не успя да стреля, а самият той се подхлъзна при шута си, но някак успя да отбележи.

В 25-ата минута Черноморец можеше да стигне до трети гол след огромно разбъркване пред вратата на Блажевич. Накрая Фонсека успя да отправи удар, но за негово съжаление кълбото излезе в аут. Малко по-късно отново Фонсека можеше да стане герой, след като получи отдясно, преодоля вратаря, ала от малък ъгъл не можа да стреля прецизно.

За сметка на това Левски удари в 35-ата минута. Гаджев блесна с великолепен пас за Туре, който вкара със силен шут в десния ъгъл на вратата. Три минути по-късно крилото на „сините“ оформи своя хеттрик изведе тима си напред в резултата. Туре комбинира хубаво със Старокин, след което укроти кълбото в наказателното поле и пак с мощен удар наказа Кунчев – 2:3.

СНИМКИ: Хеттрик на Туре задуши Черноморец в луда контрола

източник: Gong.bg

Черноморец започна силно и след почивката, ала резервата Георги Стефанов се засуети, останал очи в очи с влезлия на полувремето Пламен Илиев и Даниел Димов му отне.

В 56-ата „сините“ стигнаха до четвърти гол благодарение на Станислав Ангелов. Халфът се пребори за топката в половината на противника и пусна към Макриев, който хитро подаде вдясно към Антон Огнянов, а дебютантът също вгорчи живота на вратаря.

СНИМКИ: Хеттрик на Туре задуши Черноморец в луда контрола

източник: Gong.bg

В средата на полувремето Черноморец върна интригата с попадение на каращия проби в тима Джонсън. Англичанинът скочи най-високо при центриране от фаул и с глава матира Пламен Илиев – 3:4.

Пет минути преди края интригата в двубоя се изпари след хубава акция между двама от юношите на Левски. Мики Орачев проби отляво и стигна до наказателното поле, след което с находчив пас по тревата намери Борислав Цонев. Младият халф не се поколеба да стреля от движение и с майсторско изпълнение оформи крайното 5:3 в полза на софиянци.

Следващата проверка на Левски е срещу Созопол на 29 януари.