Първите фенове на Локомотив Пловдив, които се появиха в испанския курорт Марбея, вече са факт. Четирима, обичащи тима, дойдоха от Франция за да подкрепят отбора на сърцето си.Те работят и живеят в Страсбург и още откакто се разбра ,че Локомотив ще се готви в тузарския испански курорт, се е заел с организирането на идването за турнира.Васил Запрянов, Любомир Карагитлиев, Петър Стойнов и Георги Смилянов, на първата снимка отляво надясно, пожелаха да се снимат с купите от турнира, с легендата на българския футбол Христо Бонев и пратеника на Gong.bg, който отразява подготовката на Локомотив Пловдив в Марбея.

Феновете пристигнаха с края на предиобедната тренировка на Локомотив и поздравиха всички футболисти, като най- голям интерес представляваха новите за отбора играчи. Привържениците хванаха и началото на турнира Марбея къп, стартирал с двубоя Спарта Прага – Зестафони, завършил с категоричното 5:0 за чехите срещу грузинците.

Феновете не пропуснаха да се снимат и с купите, които ще се раздават на турнира. Те се надяват снимките да не са им последни с купи през тази година, а любимият им Локомотив да спечели Купата на България, с която да се снимат след финала.

Oчаква се утре по време на първия мач на Локомотив от турнира да бъде подкрепен от около 80 – 100 души живеещи предимно в Испания, но и от други държави близки до Кралството. Освен това и от България ще има подкрепа за отбора.