Петър Хубчев дебютира по повече от лош начин като старши треньор на Берое. Старозагорци загубиха с 2:3 като домакин от Пирин Гоце Делчев в мач от 10-я кръг на А група и по този начин се смъкнаха в зоната на изпадащите. Берое демонстрира слаб и безидеен футбол, докато играчите на Пирин се възползваха от своите ситуации в срещата.

През първото полувреме футболистите на Берое играха доста статично, което позволи на гостите да поведе в резултата, но Педро Еуженио изригна с два гола в заключителните минути на частта.

Още във 2-та минута Стефан Велев центрира от корнер, след което Веселин Пенев стреля с глава, но над напречната греда на вратата на Абди Абдиков.

СНИМКИ: Фалстарт за Петър Хубчев, изпрати Берое при изпадащите

източник: beroe1916.com

Педро Еуженио можеше да се възползва от грешка на защитниците на Пирин в 21-та минута, като получи топката и от 12 метра стреля, но право в Абдиков, който боксира.

Четири минути по-късно Берое отново изпусна добра възможност, като Стефан Велев подаде към Родолфо Хълк, който стреля, но право в ръцете на Абди Абдиков.

След центриране от фаул в наказателното поле на Берое, Владимир Зафиров не успя да избие добре топката и тя попадна в непокрития Марчев, който стреля от въздуха от около 11 метра, но много неточно над напречната греда в аут.

СНИМКИ: Фалстарт за Петър Хубчев, изпрати Берое при изпадащите

източник: beroe1916.com

Пирин Гоце Делчев поведе в резултата в 31-та минута, когато Петър Лазаров центрира от корнер в наказателното поле на Берое, след което Любомир Гуцев засече топката с глава и я прати в десния ъгъл на вратата на Акалски.

Стефан Велев отправи хубав и коварен удар от далеч в 37-та минута, но Абдиков се намеси решително и изби топката в корнер.

Пирин удвои своята преднина в 38-та минута, когато Веселин Марчев пусна хубав извеждащ пас към Борислав Хазуров, който излезе сам срещу Акалски и го прехвърли технично за 0:2.

Берое бързо успя да се върне в мача. В 42-та минута Педро Еуженио изпълни по чудесен начин пряк свободен удар и прати топката в десния ъгъл на вратата на Абдиков.

СНИМКИ: Фалстарт за Петър Хубчев, изпрати Берое при изпадащите

източник: beroe1916.com

Берое изравни резултата във втората минута на добавеното време от съдията Стефан Спасов, когато с феномелано изпълнение от малък ъгъл, Педро Еуженио прати топката във вратата на Абдиков с диагонален удар от границата на наказателното поле на Пирин.

Берое започна силно второто полувреме. В 49-та минута Родолфо центрира от фаул в наказателното поле на Пирин, след което Иво Иванов засече топката с глава, но я прати в страни от вратата на Абдиков. Седем минути по-късно Хълк подаде добре към Антонио Ливраменто, който стреля опасно, но Абдиков изби топката в корнер.

След това играта на Берое се обезличи и отборът трудно стигаше до вратата на Пирин.

Пирин Гоце Делчев отбеляза победния гол в срещата в 72-та минута, когато при бърза контраатака топката попадна във Васил Панайотов, който бе оставен непокрит и с техничен удар прати кълбото във вратата на безпомощния Кирил Акалски.

Едно от малкото положения пред вратата на Пирин през втората част бе в 88-та минута, когато Педро Еуженио стреля от фаул, но Абдиков спаси.

Берое се намира на тринадесето място с актив от 10 точки, като няма победа в последните си четири домакинства. Пирин Гоце Делчев се изкачи на седма позиция с актив от 15 точки.

Берое: 12. Кирил Акалски, 77. Педро Еуженио, 3. Владимир Зафиров (к), 6. Иво Иванов, 28. Веселин Пенев, 8. Алберто Лоузейро (76’ – 19. Мартин Райнов), 16. Стефан Велев, 88. Давид Каядо, 10. Антонио Ливраменто (71’- 22. Жоао де Салеш), 11. Родолфо Хълк (62’-9. Иван Горанов), 7. Георги Андонов.

Пирин ГД: 83. Абди Абдиков, 6. Атанас Фиданин, 5. Любомир Гуцев, 3. Димитър Пиргов, 4. Атанас Дреновички, 18. Румен Лапантов, 8. Петър Лазаров (к) (90’ – 28. Георги Петров), 20. Драги Коцев (90’ – 22. Антон Киров), 10. Веселин Марчев, 21. Васил Панайотов, 9. Борислав Хазуров (76’ – 7. Албин Одзи).