Денят е сряда, мястото е един от терените на спортния комплекс в Правец. Футболният Левски е пред началото на поредната тренировка, когато писъци на деца карат лекарят на Левски Мартин Иванов да отиде до трибуната, откъдето наблюдава заниманието, когато няма работа. Този път за докторът има работа и то каква, налага се да окаже първа помощ на момиче, което е паднало лошо от трибуната и е летяло 3 метра надолу и е паднало лошо по гръб.

Бързата и професионална намеса на Мартин Иванов спасява човешки живот. След неговата бърза намеса и тази на масажистите на отбора е викната линейка, която откарва момичето в болницата в Ботевград. Докторът не иска да се шуми, защото е убеден,че това е част от лекарския му дълг и не е направил нищо не естествено. Само дето случилото се е видяно от много хора,един от които разказа случката на екипа на Дарик радио отишъл днес да види откритото занимание.

Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Потърсихме пресаташето на клуба Кирил Лулев да ни разкаже за случката и професионалната реакция на доктор Мартин Илиев, който така и не пожела да говори пред медиите. Случаят е продължение на няколкото спасявания на човешки живот от страна на другия доктор на Левски Жан Филипов, кой често по лагери се намесва решително в критични ситуации. Ако за Мартин Иванов това е първи сезон с футболния Левски, то Жан Филипов започва 47 сезон работа в Левски.

Ето и разказа на Кирил Лулев:

- Така е, вчера се случи. В самото начало на следобедната тренировка тук в Правец. Докторът е скромен и не искаше това нещо да се раздухва, но вие вече сте научили от хора присъствали на случката.Радостното е,че доктор Мартин Иванов реагира светкавично и изключително професионално.Бяха три момчета и две момичета на трибуната и когато ние дойдохме те си тръгнаха и пак се върнаха. Това, което разказа нейната приятелка, която е била с нея и по време на инцидента и след това каза,че пострадалото момиче е тръгнало да си взима телефона, който е паднал от трибуната и тя е тръгнала да си го взима. Решила е да прескочи и да си го вземе, но прескачайки се е изпуснала и паднала от три метра и лежеше по гръб. Имаше проблеми с дишането. Докторът реагира и веднага й помогна. Чантата с която си носи медикаменти му помогна да й окаже първа помощ. Неговата намеса помогна на това момиче, което е на около 15 години, да се закрепи. Той каза,че вероятно има травма на ребрата. Извикахме веднага Бърза помощ и то бе закарано в болницата в Ботевград. Докторът обясни ситуацията на неговия колега от Бърза помощ и какво е направил като първа помощ. Мога да кажа,че доктор Иванов извърши едно геройство и помогна да спаси живота на това дете.Докторът реагира изключително адекватно в ситуацията, не само той, но и целият ни медицински щаб, масажистите ни и физеотерапевтът ни напуснаха тренировката и помогнаха за пренасянето на детето до линейката.

Самият доктор Мартин Иванов така и не пожела да каже нищо по случая.

Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров