Футболистът на Пирин Даниел Младенов, заедно с мениджърите му Веско Геров и Милко Бански, се срещна с ръководството на Левски в лицето на Тодор Батков и Георги Иванов. Очакваше се той да подпише договор със „сините”.

На излизане от офисите на Левски, футболистът не пожела да говори, но това направи неговият мениджър Милко Бански.

„Не, така отговори Бански дали Даниел вече е състезател на „сините”. Не е футболист на Левски. Помолих ръководството на Левски да позволи на състезателя да се готви с отбора с идеята да е в добро функционално състояние и да намери отбор, където да продължи кариерата си.”

Запитан дали му търси отбор в чужбина, Бански отговори, че точно това прави. Има интерес към футболиста и затова и другия мениджър Веско Геров е в България. Милко Бански потвърди за интереса от страна на немски клуб, но разговорите, според него, били „зациклили”.

Това положение на Младенов щяло да продължи още двайсетина дни. „За мен е важно футболистът да е в добро функционално състояние, продължи Бански. Затова помолихме ръководството на Левски той да започне утре подготовка с тима. Дано ми стигне трансферния прозорец за продам Дани в чужбина.”

Все още Пирин и Даниел Младенов не са прекратили взаимоотношенията си и затова Левски не може да подпише с играча.

„Факт е, че Пирин и Младенов прекратиха трудовия договор, заяви Милко Бански. Тече процедура по прекратяването на състезателните му права. За да стане играч на Левски, ако въобще стане, ще трябва първо да се прекрати договора му с Пирин и след това, ако се водят преговори и се уточнят условията може, евентуално да се стигне до договор с Левски. Другото е да стане футболиста с два трудови договора, което аз няма да допусна. А и Левски едва ли би допуснал. Няма как да се готви състезателят в Благоевград, защото Пирин са разпуснати в почивка и затова сме тук, защото Левски е най- близо от тези, които започват. Лично помолих Георги Иванов и Тодор Батков да разрешим проблема с формата на Даниел Младенов.”

В сряда нападателят ще се яви на първа тренировка от 18 часа.