Двама нови футболисти се явиха на старта на подготовката на Черно море. Това французинът Матиас Курьор и българският вратар Кирил Акалски. Матиас Курьор ще премине медицински прегледи и ако те бъдат успешни, той направо ще подпише договор с тима от „Тича“. За последно е играл за третодивизионния испански Уракан Валенсия и се подвизава на позицията десен външен халф. Матиас Курьор е защитавал цветовете и на френските Нант и Льо Авър. Той е национал на Мартиника и в 9 мача има 1 гол.

На 14 юни в Черно море се очаква да пристигне на проби 24-годишния бивш национал на Гана Уилям. Той е играл още за отборите на Спортинг Лисабон и Жил Висенте.

Черно море

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

В Черно море очакват и дефанзивен халф като на 18-ти юни ще пристигнат още няколко футболисти на проби, включително и чужденци. Ако в понеделник българинът с който преговаря треньорът Александър Станков, приеме офертата му да играе в Черно море, друг дефанзивен халф няма да се търси.

Сашо Станков разкри, че има много сериозен интерес към трима играчи на Черно море, но на този етап от „Тича“ не са склонни да се разделят с тях. Очаква се до няколко дни към отбора да се присъедини и Бакари, който е получил по-дълга почивка. С отбора стартираха подготовка и следните юноши: Мартин Костадинов, Петър Петров, Петко Цанков, Александър Йовчев, Александър Попов и Николай Иванов.

Черно море

източник: Gong.bg, Добри Атанасов

Подготовката на Черно море ще протече на два етапа. До 18-ти отборът ще се готви във Варна, след това в Банско, следва кратка почивка от два дни и половина, след което предстои и вторият етап, който ще бъде отново в Банско и ще продължи до 12 юли.

Сигурните контроли на Черно море до момента са с Шкендия Македония (22 юни), Хоризонт Турново (25 юни), Марек (2 юли), Банско (5 юли), Монтана (9 юни). От щаба на моряците търсят съперници за датите 12 и 27 юли.

Черно море

източник: Gong.bg, Добри Атанасов