Черно море стартира в ранния следобед днес с подготовката за пролетния дял от шампионата. Единственият нов с подписан договор е вратарят Пламен Колев. Тази вечер във Варна се очаква да пристигне 20-годишен офанзивен полузащитник от Бразилия на име Адисон.

„Гледал съм много дискове с негови изяви, дори цели мачове. Надявам се да успее бързо да се аклиматизира. Може да играе като десен външен полузащитник и като вътрешен”, коментира на първата пресконференция на Черно море за годината старши треньорът Стефан Генов.

От ляво на дясно - Георги Радев, Пламен Колев, Димитър Пиргов и Слави Сталев

източник: снимки: Gong.bg, Добри Атанасов,

Адисон пристига тази вечер заедно със Самуел Камазола. Утре във Варна ще пристигне другият външен полузащитник от Венецуела - Марлон Фернандес.

Бившият нападател на Спартак, Славия и Левски Дениран Ортега ще се готви следващите дни с Черно море. Той ще е на проби. Към мъжкия тим се присъединиха юношите Георги Радев и Слави Сталев.

На проби на „Тича” е и братът на Илко Пиргов - Димитър, който е защитник. Много скоро с представителния тим на Черно море ще се готвят още двама юноши на клуба - Кристиян Димитров и Атанас Илиев.

На „Тича” са готови с вариант за нападател от чужбина, след като продажбата на Паломино и Божилов в Заря Луганск стане факт. Сделката с украинския клуб се очаква да бъде финализирана в четвъртък.

Първият сбор на футболистите на Черно море за Новата година бе уважен от доста привърженици на клуба. От тяхно име шефът на фенклуба на Черно море Иван Михайлов връчи икона с лика на Свети Георги Победоносец на капитана на Георги Илиев, който бе избран чрез анкета за най-добър футболист на моряците за изминалата година.

От ляво на дясно - Георги Радев, Пламен Колев, Димитър Пиргов и Слави Сталев

източник: снимки: Gong.bg, Добри Атанасов,

Подготовката на Черно море ще протече на 2 етапа. От 10 до 31 януари отборът ще се готви във Варна. В този период ще изиграе контролни срещи с Нефтохимик, Черноморец Бургас и Добруджа. Проверките са съответно на 25, 29 и 31 януари. Мачовете с Черноморец и Добруджа ще са съответно в Бургас и Добрич.

Вторият етап от подготовката ще е в Анталия от 2 до 13 февруари. Там са предвидени контролни срещи за следните дати: 4, 7, 9 и 12 февруари. Съперници ще са украински, руски и румънски тимове.

На 18 февруари е последната контрола на Черно море в Обзор срещу Несебър.