Лудогорец загуби нови точки в борбата за върха в А група. Славия не се даде на шампионите в Овча Купел в двубоя от 12-ия кръг, завършил 0:0. Във временното класиране разградчани остават лидер с една точка пред втория Левски, но „сините“ имат мач по-малко.

„Белите“, които в този мач, бяха с черни екипи, са третият съперник в последните четири мача, който успява да вземе точки на селекцията на Ивайло Петев.

Двата тима направиха сравнително слаб мач в столицата на стадион „Славия“ като липсваха чистите положения пред двете врати.

През първата част Лудогорец владееше повече топката, а „белите“ разчитаха предимно на контраатаки. Първата по-сериозна опасност за гостите дойде след половин час игра, но Миро Иванов отблизо стреля в аут. След това пък Козмин Моци с глава засече центриране от корнер, но топката се удари в напречната греда.

На почивката Ивайло Петев извади Кишада, а на негово място пусна Роман Безяк. Последният обаче не успя да направи нищо запомнящо се на терена и показа, че все още не може да се адаптира към играта на Лудогорец.

Славия започна по-активно второто полувреме, но не успя да се възползва от игровото си предимство. В 60-та минута пък влезлият като резерва Акиоши се откъсна добре при една контра, стреля, но Чворович изби в корнер.

В края на мача Лудогорец взе инициативата, но пропуски направиха Франк Гела и Миро Иванов, за да може двубоят да завърши 0:0.

Неприятната новина за Славия дойде в 61-та минута, когато Иван Коконов се самоконтузи при опит за далечен изстрел. По всяка вероятност, футболистът на „белите“ разтегна.

В таблицата, Лудогорец е на 1-ви място с актив от 29 точки, на една пред Левски. Славия пък е на 9-та позиция с 15 точки.