Берое завърши 1:1 в проверката срещу бронзовия медалист от латвийското първенство Даугава Даугавпилс, която се игра на базата на хотел Кая в Белек.

Това бе втора поредна проверка за старозагорци по време на втората част от лагера им в Алания, след като вчера победиха с 4:0 норвежкия Фредрикстад.

През първото полувреме футболистите на Берое играха много силно и контролираха случващото се на терена, но през второто полувреме намалиха оборотите.

Помощник треньорът на Христо Стоичков в Литекс, Петко Петков изгледа срещата.

Берое игра през всички 90 минути в следния състав: Теодор Скорчев, Владислав Ямуков, Виктор Софрониев, Мирослав Енчев, Веселин Пенев, Елиаш да Силва, Милен Танев, Слави Жеков, Искрен Писаров, Иван Горанов и Рангел Абушев.

В 7-та минута Слави Жеков центрира в наказателното поле на Даугава, Абушев стреля с глава, но топката излезе в аут.

СНИМКИ: Берое завъртя реми с третия в Латвия

източник: Gong.bg

Две минути по-късно Милен Танев стреля от дистанция, но Серковс спаси.

В 11-та минута футболистите на Берое получиха отлична възможност, Искрен Писаров излезе сам срещу вратаря на Даугава, след което стреля, но Серковс спаси с крак.

Силната игра на Берое продължи и в 18-та минута Искрен Писаров получи пас по десния фланг, комбинира късо със Слави Жеков, капитанът на заралии стреля от границата на наказателното поле, топката излезе на метър в страни от вратата на Даугава. В 33-та минута Слави Жеков остана очи в очи с вратаря на Даугава, който обаче отрази удара му.

В 40-та минута Милен Танев пробва удар от малък ъгъл от фаул, но топката срещна напречната греда.

СНИМКИ: Берое завъртя реми с третия в Латвия

източник: Gong.bg

Берое поведе в резултата в 44-та минута, когато Иван Горанов центрира отляво, най-ниският играч на терена Искрен Писаров изненадващо бележи с глава в горния ляв ъгъл на вратата на Серковс.

Даугава изравни резултата в 72-та минута, когато след грешка на Софрониев, който загуби топката пред наказателното поле, последва центриране и Коваловс изравни с глава.

СНИМКИ: Берое завъртя реми с третия в Латвия

източник: Gong.bg

Следващата контрола на Берое е във вторник (7 февруари) от 15 часа срещу втория отбор на Динамо Букурещ.