Берое завъртя престижно равенство с шампиона на Азербайджан Нефтчи Баку в първата си контрола от подготвителния лагер на отбора в Алания. Двата отбора завършиха 1:1, а проверката се игра в Мардан Спорт Комплекс в турския курорт Лара.

Мартин Теменлиев, Слави Жеков, Виктор Софрониев и каращият проби в отбора Иван Тошев не взеха участие в срещата.

Берое започна със следния състав: Иво Иванов, Владислав Ямуков, Димитър Везалов, Ваня Джаферович, Дюдоне Овона, Ричард Еромоигбе, Милен Танев, Давид Каядо, Атанас Чепилов, Маленга Нзузи Мата и Емил Ангелов.

В 5-та минута Красич се възползва от грешка на Иво Иванов и стреля опасно, но вратарят на Берое спаси.

Берое поведе в 23-та минута, когато Чепилов проби отдясно, центрира топката в наказателното поле, Емил Ангелов стреля майсторски от малък ъгъл и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Стаменкович.

Минута по-късно при добра контраатака за Берое, Мата не успя да подаде към Ангелов, който щеше да излезе сам срещу Стаменкович.

В 40-та минута Емил Ангелов стреля от 19 метра, топката излезе в страни от вратата на Стаменкович.

Добрата игра на Берое продължи и в 44-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Нефтчи, Стаменкович успя да отбие, последва далечен шут на Мата, но топката мина на метър от вратата на азербайджанския отбор.

Силната игра на Берое продължи и в 45-та минута Каядо направи много силен пробив, след което стигна до дъгата на наказателното поле на Нефтчи и стреля мощно, но прати топката на половин метър над напречната греда.

СНИМКИ: Берое завъртя реми с шампиона на Азербайджан

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов

В началото на второто полувреме старши треньорът на Берое Илиан Илиев направи десет промени, като единствено Ричард Еромоигбе остана в игра. На терена в началото на втората част се появиха: Теодор Скорчев, Здравко Илиев, Владимир Зафиров, Мирослав Енчев, Веселин Пенев, Елиаш Алвеш да Силва, Стефан Велев, Искрен Писаров, Иван Горанов и Рангел Абушев.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Берое, като в 47-та минута Имамвердиев стреля от фаул, но Скорчев изби топката в корнер.

Берое можеше да поведе с 2:0 в 60-та минута, когато след прекрасна атака, Писаров проби по дясното крило, подаде чудесна топка към Абушев, който почти на празна врата прати топката в аут.

СНИМКИ: Берое завъртя реми с шампиона на Азербайджан

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов

В 70-та минута съдията на мача отсъди двоен удар в наказателното поле на Берое, тъй като според него Теодор Скорчев е задържал топката повече от шест секунди. След изпълнението на фаула Абдулаев вкара за 1:1.

В последните 20 минути на срещата футболистите на Берое имаха възможност да стигнат до победата, но пропуски направиха Писаров, Абушев и Здравко Илиев.

Следващата контрола на Берое е в петък (27 януари) срещу Заглебие Любин.

СНИМКИ: Берое завъртя реми с шампиона на Азербайджан

източник: Gong.bg, Стефан Стоянов