Берое надигра Видима Раковски и постигна заслужена победа с 1:0 при гостуването си в Севлиево от 24-тия кръг на А група.

Съдиите и футболистите излязоха на терена с фланелки с номер 19 в знак на подкрепа към капитана на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров, който се разболя от левкемия. Тениските след това бяха хвърлени в публиката, а част от феновете ги облякоха. В средата на първото полувреме групата от около 50 запалянковци на гостуващия отбор издигнаха транспарант "Стенли, Стара Загора е с теб".

Старозагорци диктуваха събитията на терена през целия мач. Още в 5-та минута Антонио Ливраменто стреля опасно, но покрай десния стълб на вратата на Ивайло Василев. В 13-та минута Стефан Велев стреля опасно, но Василев плонжира и изби топката в корнер.

В 19-та минута Веселин Пенев центрира в наказателното поле на Видима, топката стигна до Антонио Ливраменто, който беше на чиста позиция. Футболистът на Берое стреля, но ударът му бе блокиран от левия защитник на домакините Калин Щърков, който се хвърли самоотвержено и предотврати сигурен гол.

СНИМКИ: Берое запрати Видима към Б група

Десет минути по-късно Писаров стреля, но в страни от вратата на Василев.

Старозагорци продължха да доминират и през втората част и в 48-та минута след удар на Давид Каядо и рикошет топката срещна напречната греда. В 67-та минута Ливраменто центрира от фаул в наказателното поле на Видима, след което Веселин Пенев засече топката с глава, но слабо и Василев улови.

Берое успя да поведе в 70-та минута, когато Здравко Илиев центрира в наказателното поле на Видима, след което Тодор Христов чукна към Емил Ангелов, който отблизо прати топката във вратата на Ивайло Василев.

СНИМКИ: Берое запрати Видима към Б група

В 79-та минута Елиаш се измъкна от защитата на Видима и излезе в добра ситуация, стреля, но Ивайло Василев спаси и изби топката в корнер. Минута по-късно Ливраменто центрира от корнер в наказателното поле на Видима, Зафиров стреля с глава, но Ивайло Василев успя да избие топката. Топката отново се върна в Ливраменто, който центрира в наказателното поле на Видима, кълбото стигна до Емил Ангелов, който имаше претенции, че е бил задържан от играч на домакините и поиска дузпа, но съдията Николай Йорданов показа жълт картон на нападателя на Берое.

СНИМКИ: Берое запрати Видима към Б група

Силната игра на Берое продължи и в 85-та минута Емил Ангелов пусна надясно към Здравко Илиев, който навлезе в наказателното поле на Видима и стреля, но над напречната греда в аут.

В 88-та минута Емил Ангелов бе изведен на чудесна позиция и можеше да вкара втори гол, но стреля слабо и в страни от вратата на Ивайло Василев.

След тази победа Берое се затвърди на десетото място в А група с актив от 27 точки, а Видима Раковски се намира на четиринадесета позиция с 13 точки.