Базил де Карвальо си върна познатата усмивка, в момента, в който стъпи на стадион Локомотив в парка Лаута. Той дойде малко преди началото на заниманието и веднага стана център на внимание от страна на бившите му съотборници, които го посрещнаха радушно.

Административният директор Атанас Узунов влезе в съблекалнята, за да поздрави с „Добре дошъл” Базил. Докторът на отбора Константин Павлов и един от рехабилитаторите Славчо Атанасов също приеха с настроение появата на нападателя.

Най-емоционална бе срещата на Карвальо с домакина на тима Краси Костов. Двамата останаха дълго време прегърнати и след като Базил заяви, че Краси е номер 1 , последва и въпрос от страна на нападателя: „Най- голям има за мен 19 номер?” Отговорът смрази усмивката на Базил, защото беше отрицателен. Краси Костов си призна, че номер 19 го е запазил и го дава отново на Базил, което веднага върна усмивката на лицето на национала на Гвинея.

С началото на тренировката Карвальо бе посрещнат с аплодисменти и веднага, след като се видя с Неделчо Матушев, започна да върти обиколки с останалите съотборници.

Патрик Огунсото закъсня за заниманието и започна директно да върти обиколки.