Сьорд Арс подписа официален договор за три години с отбора на Левски и се превърна в петото ново попълнение на "сините" през лятото. Холандският нападател престоя седем часа в клубния офис на Герена, а трансферът беше оформен от финансовия директор на отбора - Константин Баждеков.

"Радвам се, че съм тук. Подписах договор за три години. Имахме малко административни проблеми, защото някои хора в Холандия не вдигаха телефоните. Отне повече, отколкото очаквахме. Сега отивам на тренировъчния лагер в Правец и ще се запозная с новите си съотборници. Левски е добър отбор. Искам да вкарвам много голове за него и да помогна за спечелването на
титлата в първенството. Ще дам най-доброто от себе си, за да заместя успешно Гара Дембеле", заяви Сьорд Арс.

Според неофициална информация от холандските медии, сумата, която Левски ще заплати на бившия клуб на нападателя, е около 300 хиляди евро. Цволе и Левски обаче отказаха да обявят размера на трансфера.

Арс премина медицински изследвания в четвъртък вечерта и лично той съобщи, че няма проблеми с физическото си състояние. Той ще се включи в тренировките на "сините" в събота на лагера в Правец.

Футболният агент Николай Жейнов съобщи, че скоро в Левски може да заиграе още един футболист на поста дясно крило. Той добави, че има набелязани играчи, но евентуалният бъдещ трансфер зависи изцяло от ръководството на "сините".