Снегът готви нови драми за мачовете в „А“ и „Б“ група, сочи прогнозата за времето през уикенда. В Западна България вече заваля сняг, а се очаква той да засипе по-късно цялата страна.

Прогнозата за София, например, е валежите да спрат чак в неделя следобед. На всичкото отгоре цели 6 мача от кръга в „А“ група ще се играят в Западна България, където времето по принцип е по-студено, отколкото край морето. Извън мачовете Спартак Вн – ЦСКА и Черноморец – Черно море във Варна и Бургас, където едва ли условията утре ще бъдат чак толкова тежки, че да се стигне до отлагането им, 4 двубоя ще се играят в столицата, един в Перник и един в Благоевград.

За София са предвидени срещите Славия – Сливен /утре/, Вихрен – Литекс и Левски – Локомотив Пд /в неделя/ и Ботев – Локомотив Сф /в понеделник/. В понеделник в Перник е срещата Миньор – Беласица, а в Благоевград играят Пирин и Локомотив Мездра.

Куриоз може да се получи, ако заради снега бъде отложен мачът Вихрен – Литекс на стадион „Българска армия“. Тогава по правилник мачът трябва да се играе 24 часа по-късно. На следващия ден обаче на „Българска армия“ трябва да се състои и срещата между наказания Ботев и Локомотив Сф.

Любопитен момент е, че независимо от снега, днес настъпва Астрономическата пролет.