Отборът на Локомотив Пловдив запази мястото си в А група след победа над столичния Локомотив с 2:1. Футболистите на Димитър Васев така и не успяха да защитят името си, дори в последния мач за сезона. От кандидат-шампиони „железничарите” от София загубиха и правото да играят в Европа, заради неубедителното си представяне във втората част на пролетния полусезон. За сметка на това Локомотив Пловдив остава в елита и през следващия сезон, докато съименниците им от Мездра вече са част от Б група.

Двете попадения, осигурили победата на домакините, бяха дело на Николай Чипев и Здравко Лазаров, които реализираха преди почивката.

„Смърфовете” започнаха много убедително мача. Локомотив Пд показа, че няма никакво намерение да зависи от други тимове и смята сам да реши въпроса с оставането в групата на майсторите.

В 16-та минута след центриране на Даксон да Силва отляво, Николай Чипев насочи топката с глава към мрежата, а тя мина покрай вратаря Левашки, за да се окаже в мрежата на гостите за 1:0.

Голът изглежда обезкуражи още повече „червено-черните”, които не успяха да се противопоставят на съперника си. Съвсем закономерно, още преди да приключи първото полувреме домакините поведоха с 2:0.

В 31-та минута Гара Дембеле направи невероятен пробив, топката му бе избита, но след това тя стигна до Данчо Тодоров, който намери Здравко Лазаров. Последният успя да се възползва по най-добрия начин за 2:0.

След почивката гостите от София проявиха повече хъс и желание да стигнат поне до точката. В 76-та минута Златински имаше чудесен шанс да вкара, но вратарят на Локо Пд Стоян Ставрев се справи отлично в ситуацията. След това и Мартин Камбуров стреля от чиста позиция, но и неговият опит не бе успешен.

В 83-та обаче „червено-черните” стигнаха най-после до гола. Димо Атанасов довкара топката в мрежата, след добро изпълнение от фаул на Мартин Камбуров. Първоначално Стоян Ставрев отрази удара, но при добавката не успя да реагира и така се стигна до крайното 2:1.

Малко преди да завърши мача Локо Сф пропусна златен шанс да изравни резултата. Дерек Асамоа стреля, след като бе оставен сам в наказателното поле, но Стоян Ставрев за пореден път спаси вратата си. В даденото от съдията продължение Митев уцели гредата, но резултатът си остана 2:1.

Така Локомотив Пловдив остана в А група, след като завърши сезона на 12-а позиция с 33 точки, а тимът от София не съумя да вземе виза за Европа с четвъртото си място в крайното класиране.