Базил Де Карвальо реши за пореден път мач на Левски. В неделя донесе трите точки с двата си гола в Бургас. Първият беше изключително майсторско изпълнение. Тъмнокожият футболист дръпна солидно в голмайсторската листа с 15 гола. Зад него е Иван Цветков, който има девет попадения. Успя да ги реализира за 15 срещи в А група, тъй като пропусна един двубой през есента. Дойде за резерва, приеха го доста студено, а се превърна в тихия герой за Левски.

Всеизвестен факт е, че таранът на „сините“ е учил за свещеник като малък. Явно това е една от причините характерът му да бъде толкова благ. Де Карвальо няма нищо общо с предишната „голова машина“ на „сините“ - Гара Дембеле. Въпреки сходната история на техните кариери в България. Двамата пристигнаха на „Герена“ от Локомотив Пловдив и с любезното съдействие на агента им Мадам Ба. Единият беше звяр на терена, но и скандална личност. Другият го кара по съвсем различен начин. Не можеш да разбереш нищо за него, освен че редовно огорчава противниковите вратари. Де Карвальо няма запазено място в медиите, но има такова на информационните табла, там където има такива по стадионите.

Стилът им на игра е доста различен. Дембеле е атлет, който просто гонеше до дупка своите съперници. Абсолютен „терорист“ за чуждата отбрана. Базил е далеч по-комбинативен и интелигентен от своя предшественик. Колегите му казват, че да играеш с него е удоволствие.

Единият беше боготворен от феновете на Левски, а другият едва ли някога ще бъде приет на 100 %, заради една досадна случка от близкото минало. Това обаче явно въобще не трогва Де Карвальо, който изпитва истинско удоволствие от престоя си в Левски. И тук има нещо общо между тях. Двамата се радват на най-добрите периоди от кариерите си именно на „Герена“.

Пред Де Карвальо вече седи едно огромно предизвикателство. Той сам се задължи да направи Левски шампион, разбира се, с помощта и на своите съотборници. Ако го постигне, ще излезе от сянката на Дембеле. Дори и това не му гарантира място на пиедестала, но Базил не е чак толкова суетен. На него му отива ролята на тихия герой в Левски. Никога на първа страница, но винаги в прегръдките на останалите момчета в отбора. Де Карвальо е големият удар на „сините“ от началото на сезона. Шут в десетката, който никой не очакваше.