Крайно заплетеният казус с годността за използване на съоръжението стадион „Локомотив“ и начините за финансиране на ремонта остава без крайно решение. Днес в сградата на БСФС се състоя среща между спортния министър Свилен Нейков, областния управител Данаил Кирилов и над 20 представители на ОСК Локомотив София. На срещата присъстваха и представители на другите столични спортни клубове Левски, ЦСКА и Славия, при които имат сходни проблеми със старостта и използването на съоръженията. От срещата отсъства президентът на ПФК Локомотив София Николай Гигов.

Тематиката „стадион „Локомотив“ за пореден път се оказа изключително сложна, трудно обяснима и засега без крайно решение. Областният управител Данаил Кирилов – видимо добронамерен за положителен изход на ситуацията, сподели, че цялостният ремонт на стадион „Локомотив“ ще излезе на стойност 3,5 млн. лева по предварителна експертиза. От тях между 300 и 550 хил. лева са средствата, които са спешно необходими за ремонта на проблемната козирка на стадион „Локомотив“, а най-вероятно държавата ще се ангажира с намирането на тези средства по възможно най-бързия начин, но засега не е ясно коя точно нейна структура ще поеме финансирането.

В същото време според Данаил Кирилов вложените от държавата средства в стадиона, който е публична държавна собственост, трябва да бъдат върнати, макари и поетапно от ползвателите на съоръжението, затова другата линия, по която се работи е постигане на споразумение с различните спортове в рамките на Локомотив София, както и с футболния клуб. Чака се и законодателна поправка в тази връзка.

На този етап остава сегашното статукво – нито спортният клуб,нито футболният ще бъдат изгонени от стадион „Локомотив“, но няма да бъде вдигната и забраната за провеждането на футболни срещи там. Тук е едно от многото противоречия в казуса, тъй като всекидневно стотици деца тренират различни спортове под проблемната козирка над сектор „В“

Последната експертиза, направена на конструкцията, е показала, че 132-те носещи въжета на козирката все още имат годност, но показателите са в критичния минимум. По тази причина предписанието е да бъде предприет незабавен ремонт на съоръжението.