Кой е словашкият футболист, който тренира на стадион „Георги Аспарухов”? Според колегите от в-к 24 часа става въпрос за словака Петер Петраш. Потърсихме за повече подробности нашия колега и кореспондент на Gong.bg от Братислава Петър Иванов.

„Добър футболист е”, започна Петър Иванов. „На 7 май ще навърши 31 години. Играе като десен бек и като вътрешен халф. Висок е 182 см. Започва кариерата си в Дубница. След това играе 114 мача за Интер Братислава и вкарва 3 гола. 2005- 2006 години играе в Артмедия и записва 16 мача. С този тим игра срещу Левски и загуби в двете срещи от 116-финалите от турнира за Купата на УЕФА. Напуска тима от Петржалка и заедно с треньора Вайс и още двама футболисти заминава за Сатурн Раменское Русия. Там за 2 години играе 62 мача без да бележи голове. В началото на 2009 година се връща с Словакия и подписва за две години със Слован Братислава. Там има изиграни 11 мача и вкара 1 гол. Тази зима Слован прекратиха договора на Петерш и той стана свободен агент. Иначе имаше трансферна сума от 750 000 евро. Петер е изиграл и 9 мача за националния тим на страната си. Той сега не попада в сметките на треньора и няма да играе на финалите в ЮАР, за където се класира националния отбор. Слован провеждат политика на подмладяване и те прекъснаха договора на Петраш. Той бе на проби в полския Полония Битум и с този тим бе в турския курорт Анталия. Там явно нещата не са се получили и не се стигна до договор със седмия в полското първенство.”

Петър Иванов уточни, че Петер Петраш няма роднински връзки с национала на Словакия Мартин Петраш, който играе като централен защитник и в момента е основен футболист на националния тим на Словакия.

Наша проверка показва, че Петер Петраш е играл за полския Полония Битум на 14 февруари в Анталия срещу Будочност от Подгорица и поляците са загубили с 1:2 от тима от Черна гора.