Отборът на Сливен стартира днес подготовката си за пролетния полусезон с треньор от школата и един куп юноши. Новият треньор на Сливен е Димчо Ненов, който до момента води юношите до 19 години на тима. Именно с тези юноши отборът ще се опита да запази мястото си в А група. Е

динственият проблем обаче е, че Ненов не притежава необходимия лиценз Про. Решението на този проблем идва с евентуалното стартиране на курс за лиценз Про през февруари или март. Помощници на Димчо Ненов ще са Росен Петров и треньорът на вратарите Илиян Василев.

От футболистите, които играха миналия сезон, в тима остават само четирима – Димо Бакалов, вратарите Евгени Караманов и Георги Георгиев и завърналия се от Светкавица Ивайло Петров. Останалите футболисти ще разтрогват договорите си с клуба, като до момента не е ясно дали ще бъдат привличани по-опитни играчи, като до момента не е ясно дали ще бъдат привличани по-опитни играчи.

Цялата подготовка на отбора ще премине в Сливен, като са уредени пет контролни срещи и се търси съперник за шести мач. По програма първата проверка на Сливен трябва да е на 29 януари, като все още се търси съперник. След това са двубоите с Любимец (05.02), Черноморец Поморие (09.02), Несебър (12.02), Светкавица (15.02) и Черноморец Бургас (19.02).