Сливен разби Видима Раковски с 6:1 в мача от 7-ия кръг в А група на стадион „Хаджи Димитър”. Така „войводите” записаха първа домакинска победа от началото на новия сезон.

Така, след успеха Сливен зае 13-то място с актив от 7 точки, а Видима е на 14-та позиция с 5.

Хеттрик за домакините записа Деян Христов. Първото попадение в срещата падна още в 1-та минута, когато Христов засече центриране от фаул на Иван Коконов и вкара за 1:0.

След двадесет минути игра гостите успяха да се върнат, макар и за кратко в двубоя. След груба грешка на Евгени Караманов в 20-та минута Ангел Русев възстанови статуквото за 1:1.

До края на първото полувреме играчите на Видима инкасираха нови четири попадения. В 23-та минута Самет Ашимов игра с ръка в наказателното си поле, след което Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Зад топката застана Деян Христов и не сбърка за 2:1.

Владислав Ямуков в 27-та минута с плътен удар вкара за 3:1. Само четири минути по-късно Деян Христов оформи своя хеттрик. В 31-та минута той реализира за 4:1. В 33-та минута 5:1 направи Филип Филипов, след като се възползва от грешка в отбраната на Видима.

Едно попадение падна в средата на второто полувреме. Новото попълнение на Сливен Давид Лазари оформи крайното 6:1, след като се разписа няколко минути след като се появи в игра като резерва.